Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Επιβολή φόρου σε smartphones και iphones εξετάζει ο Ολάντ

Φόρο σε smartphones, laptops και tablets σκέφτεται να επιβάλει ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε μια προσπάθεια χρηματοδότησης της «πολιτιστικής εξαίρεσης» της Γαλλίας.



Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την επιβολή φόρου 1% σε όλες τις συσκευές που συνδέονται με το internet εκτιμώνται περίπου στα 86 εκατ. ευρώ, και θα μπορούσαν να δαπανηθούν για την υποστήριξη της γαλλικής μουσικής, του κινηματογράφου και της τέχνης εν γένει.

Σύμφωνα με τον Guardian, η πρόταση αυτή ήταν μία από τις 75 που παρουσιάστηκαν στο Γάλλο πρόεδρο από μία ειδική επιτροπή πολιτισμού η οποία είναι επιφορτισμένη με το να βρει τρόπους προστασίας της γαλλικής «πολιτιστικής κληρονομιάς…εν όψει της ψηφιακής καινοτομίας».

Στην αναφορά, έκτασης 719 σελίδων, προτείνονται επίσης μειωμένες ποινές για πειρατεία μουσικής και βίντεο, από 1.500 € σε 60 ευρώ.

«Η πολιτιστική εξαίρεση είναι μια μάχη για τη Γαλλία, ενώ η προστασία και η προσαρμογή της συνεισφέρουν στην ανάπτυξη» τόνισε η Ορελί Φιλιπέτι, η υπουργός πολιτισμού της χώρας. «Σήμερα όλοι διαθέτουμε πανάκριβα tablets, που δε συνεισφέρουν όμως στη χρηματοδότηση των έργων που κυκλοφορούν μέσω αυτών» ανέφερε.

Το 2012, σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των τηλεοράσεων της Γαλλίας ήταν συμβατές με το internet. Οι Γάλλοι καταναλωτές αγόρασαν 13.5 εκατομμύρια smartphones και 4.5 εκατ. υπολογιστές μόνο τον περασμένο χρόνο.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com