Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Θαλάσσια συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη εντός τριετίας

Εντός της επόμενης τριετίας η Θεσσαλονίκη μπορεί να έχει θαλάσσια αστική συγκοινωνία, κόστους 7-10 εκατ. Ευρώ, καθώς το έργο εισέρχεται πλέον στο μελετητικό επίπεδο, έπειτα από καθυστέρηση ετών.




Χθες υπογράφτηκε σχετικό σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού και Καλαμαριάς, δηλαδή των κυρίων του έργου και της Εγνατίας Οδού Α.Ε.
Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, διαβεβαίωσαν ότι το έργο θα βρει οπωσδήποτε χρηματοδότηση και για την κατασκευή του, αν όχι στο πλαίσιου του ΣΕΣ 2014-2020 (το επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης) ή από Δημόσιους πόρους, τότε οπωσδήποτε από τον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Στόχος πρέπει να είναι, τονίσθηκε, σε επόμενη φάση, να επεκταθεί η θαλάσσια αστική συγκοινωνία μέχρι τη Χαλκιδική αλλά και μέχρι την Πιερία.
Τέλος θα προχωρήσει η πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, με την έναρξη των δρομολογίων να τοποθετείται στο τέλος Απριλίου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com