Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Κοστολογήστε το κυβερνητικό πρόγραμμα για την τετραετία

Στην κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για τα έτη 2016-2019 στο οποίο θα περιλαμβάνονται και τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.



Με εγκύκλιο που απέστειλε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε υπουργεία και φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, ζητά την κοστολόγηση του κυβερνητικού προγράμματος, με στόχο να ενσωματωθεί στον σχεδιασμό της επόμενης τετραετίας.

Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι θα πρέπει να αποτυπωθούν οι προβλέψεις τους για τις νέες πολιτικές που έχουν τεθεί ως προτεραιότητες για τα επόμενα έτη και η δημοσιονομική επίπτωση αυτών κατά έτος. Με την εγκύκλιο καλούνται σε πρώτη φάση οι φορείς (υπουργεία, αποκεντρωμένες διοικήσεις - εποπτευόμενοι φορείς, ΑΔΑ) να εξειδικεύσουν κατ' αρχάς το βασικό σενάριο της περιόδου που καλύπτει το τρέχον έτος (2015), το έτος προϋπολογισμού (2016) και τα τρία επόμενα έτη (2017-2019).

Στο βασικό σενάριο γίνονται προβλέψεις εσόδων και εξόδων ανά έτος για όλη την περίοδο 2015-2019, λαμβάνοντας υπόψη:

[α] Τις ενδεικτικές μακροοικονομικές προβλέψεις για τη συγκεκριμένη περίοδο (ρυθμός ανάπτυξης, ανεργία, πληθωρισμός κ.λπ.) λαμβάνοντας υπόψη ότι σε ενδεχόμενο επικαιροποίησής τους θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

[β] Τις επικαιροποιημένες αποδόσεις των παρεμβάσεων δαπανών και εσόδων που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Στο δεύτερο σκέλος έρχονται οι νέες πολιτικές, οι οποίες χωρίζονται σε:

Μόνιμες. Μόνιμη παρέμβαση είναι εκείνη που η εφαρμογή της έχει μόνιμη διαχρονικά επίδραση σε συγκεκριμένη κατηγορία δαπάνης ή εσόδου.
Έκτακτες. Έκτακτη παρέμβαση είναι εκείνη που επιδρά σε κάποιο στοιχείο των εσόδων - εξόδων μόνο σε συγκεκριμένο έτος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com