Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Βολές πρυτάνεων κατά υπουργείου για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια

Οι πρυτάνεις των τριών αρχαιότερων πανεπιστημίων της χώρας ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να δώσει το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα ιδρύματα, πριν πάρει το δρόμο για τη Βουλή.




Οι επικεφαλής των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, Γ. Μυλόπουλος, και Ε.Μ. Πολυτεχνείου, Σ. Σιμόπουλος, υποστηρίζουν ότι το υπουργείο επιχειρεί μέσω δημοσιευμάτων του Τύπου να πείσει την κοινή γνώμη ότι έχει ήδη διαμορφωθεί το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο θα λειτουργούν τα Πανεπιστήμια. Παράλληλα, κατηγορούν το υπουργείο ότι κώφευσε στο αίτημά τους για διάλογο.

"Προτείνονται μέτρα, με τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συμφωνήσει τα Πανεπιστήμια ή, αν αντίθετα συμβεί να μη συμφωνούν, διατυπώνεται ευθέως ή υπαινικτικά η απειλή ότι πρόκειται να υποστούν κυρώσεις που μπορούν να φτάσουν μέχρι του σημείου διακοπής της παρεχόμενης στα Πανεπιστήμια επιχορήγησης", αναφέρουν.

Υπογραμμίζουν ότι χρειάζονται αλλαγές, οι οποίες θα συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση των πανεπιστημίων για την έξοδο της κοινωνίας από την κρίση και όχι στη διάλυσή τους.

Όσον αφορά στο άσυλο, σημειώνουν ότι "τα πανεπιστήμια αποτελούν χώρους ελευθερίας έτσι ώστε οποιουδήποτε είδους υπαινιγμοί απειλής να μην τα πτοούν στην αποστολή που τους έχει ανατεθεί από την ευνομούμενη Πολιτεία για δημόσια και δωρεάν παιδεία".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com