Σε συνέντευξη που έδωσε ο Όλι Ρεν τόνισε πως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, θα έρθει μια δύσκολη περίοδος για τους Έλληνες, οι οποίοι όμως, τόνισε, ότι για πολύ καιρό ζούσαν με περισσότερα από όσα μπορούσαν.
Σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Όλι Ρεν, σχολίασε σχετικά με την επόμενη μέρα από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, "Δεν θα ήθελα να κάνω υποθέσεις για την αρνητική ψήφο και τις συνέπειές της. Είναι σαφές ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ασταθείς αυτή τη στιγμή και κάτι τέτοιο σίγουρα θα έστελνε αρνητικές δονήσεις. Δεν θέλω να αναρωτιέμαι κάτι τέτοιο, αντίθετα θα έλεγα σε αυτούς που ενδίδουν σε φήμες για άλλες επιλογές κάτι σαφές. Δεν υπάρχει σχέδιο Β για να αποφευxθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας και επομένως η κοινοβουλευτική υποστήριξη του αναθεωρημένου οικονομικού προγράμματος είναι κρίσιμη και απαραίτητη για να αποφύγει την άμεση χρεοκοπία. Στη συνέχεια είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στα μέτρα που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και των επενδύσεων, γιατί είναι πολύ σημαντικό η ελληνική οικονομία να επιστρέψει στην ανάπτυξη", υπογράμμισε ο Όλι Ρεν στη συνέντευξή του.
Επιπρόσθετα τόνισε ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, "θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία, η οποία θα πλήττει πάντα τους πιο αδύναμους και ευάλωτους ανθρώπους στην κοινωνία και επομένως είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης."
Απατώντας σε σχετικό ερώτημα για τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών, ο Όλι Ρεν δήλωσε πως: "Kαταλαβαίνω πολύ καλά τις ανησυχίες των απλών Ελλήνων και ξέρω ότι αυτό το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δεν είναι εύκολο. Είναι απαιτητικό. Ο ελληνικός λαός και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί του είναι αντιμέτωποι τώρα με μια κρίσιμη κρίσιμη απόφαση για τη μεταρρύθμιση της χώρας, που αποτελεί πρόκληση αλλά και πάλι είναι καλύτερη εναλλακτική από τη χρεοκοπία, που θα έπληττε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους."
Ενώ σε σχέση με την απίστευτη άνοδο της ανεργίας στην Ελλάδα, σχολίασε: "Είναι γεγονός, ότι η Ελλάδα ζούσε με περισσότερα από όσα μπορούσε για πολύ καιρό, έπρεπε να υπάρξει μια διόρθωση. Κανείς δεν ήταν έτοιμος να χρηματοδοτήσει το ελληνικό κράτος, εκτός από την Ε.Ε, που τώρα προσφέρει χείρα βοηθείας. Δεν είναι σωστό να πούμε ότι δεν γίνεται τίποτα για την ανάπτυξη. Για την ακρίβεια, το αναθεωρημένο μνημόνιο, που βασίζεται στο οικονομικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα περιλαμβάνει πολύ σημαντικά στοιχεία για ανάπτυξη. Από την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, στην ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και των προϊόντων, και κατά τη γνώμη μας είναι πολύ σημαντικό να ληφθεί σοβαρά υπόψη η μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και αισθήματος δικαίου και νομιμότητας μεταξύ του ελληνικού λαού. Από αυτή την άποψη είναι πολύ σημαντικό, ο κοινός στόχος με την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος να μπει σε τροχιά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, ώστε μια σοβαρή μεταρρύθμιση να είναι έτοιμη το φθινόπωρο."
Όσον αφορά στη μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων, ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι: "Είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία και μπορούμε να την υποστηρίξουμε. Στην πραγματικότητα, προετοιμάζαμε αυτού του είδους την εθελοντική μετακύλιση των ομολόγων για αρκετό καιρό σε εθελοντική βάση, ώστε να μη δημιουργήσει πιστωτικό επεισόδιο ή επιλεκτική χρεοκοπία, που είναι πολύ σημαντικό. Και τώρα τα κράτη μέλη της ΕΕ συναντήθηκαν με το διεθνές χρηματοπιστωτικό ινστιτούτο και τους κύριους εκπροσώπους της τραπεζικής κοινότητας στην Ευρώπη και αυτή η δουλειά προχωρά εμπρός με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση του χρέους της Ελλάδας και αυτό είναι προς το όφελος της Ελλάδας."
Ολοκληρώνοντας σχολίασε το περσινό του «καλό κουράγιο», λέγοντας στα ελληνικά: «μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά».