Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Στη Βουλή η δικογραφία κατά Μαρκογιαννάκη

Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, η δικογραφία κατά του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης και τέως αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, σχετικά με την υπόθεση των συμβάσεων μίσθωσης πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009.



Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κατσιρώδη, ύστερα από την προκαταρκτική εξέταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών, Πόπης Παπανδρέου, η δικογραφία κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, σχηματίστηκε με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μη χρηστή διαχείριση της δημόσιας περιουσίας κατά τη σύναψη συμβάσεων ενοικίασης των ελικοπτέρων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Πυροσβεστικού Σώματος και της εταιρείας ICSS Α.Ε.

Στο έγγραφο του Αθ. Κατσιρώδη, αναφέρεται ότι στην εισαγγελέα Πρωτοδικών διαβιβάστηκαν αντίγραφα υπομνημάτων του πρώην υπουργού, ο οποίος καταγγέλλει τους υπουργούς Χρήστο Παπουτσή, Σπύρο Βούγια και Μανώλη Όθωνα.

Επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, είτε μέσω της συγκέντρωσης εξήντα βουλευτών (συνεπάγεται εξεταστική επιτροπή), είτε τριάντα βουλευτών (προκαταρκτική επιτροπή), μπορεί να κατατεθεί πρόταση για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com