Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει διαβουλεύσεις αξιωματούχων και ιδιωτών για το ελληνικό χρέος

Εκπρόσωπος του Όλι Ρεν επιβεβαίωσε σήμερα ότι διεξάγονται συζητήσεις ανάμεσα σε παράγοντες
των χρηματοπιστωτικών αγορών, των αρχών της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη νέα στήριξη προς την Ελλάδα.






Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην τακτική ενημέρωση της δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος τύπου του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ τόνισε διεξάγονται διαβουλεύσεις με στόχο τον εντοπισμό της έκθεσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (τράπεζες, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές επιχειρήσεις) στο ελληνικό χρέος.

Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να κρατήσουν δύο εβδομάδες και όπως δήλωσε γίνονται στο πλαίσιο της απόφασης του τελευταίου Eurogroup και η οποία υιοθετήθηκε από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Σε αυτές θα εξετασθούν διάφορες εναλλακτικές λύσεις, μεταξύ αυτών και οι γαλλικές προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών θα είναι σε εθελοντική βάση και δεν θα προκαλεί «επιλεκτική χρεοκοπία».

Ο Α. Αλταφάζ δεν θέλησε ούτε να δεσμευτεί για συγκεκριμένα ποσά σε ότι αφορά την εμπλοκή των ιδιωτών αλλά ούτε και να προεξοφλήσει τα αποτελέσματα της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup στις 3 Ιουλίου για τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

Σημείωσε πάντως ότι αυτό που αναμένεται είναι να υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων ύψους 12 δις. ευρώ, μόλις εγκριθούν από την ελληνική Βουλή το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος. Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του Ο. Ρεν επανέλαβε ότι δεν υπάρχει «σχέδιο Β» και εναλλακτική λύση στο Μεσοπρόθεσμο, τονίζοντας ότι είναι ευθύνη, επιλογή και δικαίωμα της ελληνικής Βουλής να υπερψηφίσει τα δύο νομοσχέδια.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com