Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Ύποπτο κρούσμα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Μία γυναίκα εκπαιδευτικός παρουσίασε συμπτώματα της νέας γρίπης στη διάρκεια των σχολικών ωρών, στη Θεσσαλονίκη, και απευθύνθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη. Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν τη Δευτέρα. Οι γιατροί δεν έκριναν απαραίτητο να νοσηλευτεί η εκπαιδευτικός.


Η γυναίκα πήγε στην εργασία της τη περασμένη Παρασκευή, σε σχολείο του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Ηταν καταβεβλημένη κι ένιωθε αδιαθεσία, γι αυτό και απευθύνθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

«Ελήφθησαν δείγματα που στάλθηκαν για εξέταση στο Εθνικό Κέντρο Γρίπης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και αναμένουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Γάκης.

Ο ίδιος τονίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να χορηγούν ασπιρίνη στα παιδιά ως 10 χρόνων, αν αντιληφθούν ότι αυτά έχουν προσβληθεί είτε από τη νέα γρίπη είτε από τη κοινή γρίπη. «Η ασπιρίνη μπορεί να δημιουργήσει σύνδρομο στα παιδιά ως 10 ετών, το οποίο συνδυάζεται με εγκεφαλοπάθεια ή ηπατική βλάβη», τονίζει ο Δ.Γάκης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com