Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

«Αντάρτης» της Ε.Ε. η Ελλάδα

Για 35 συνολικά κοινοτικές οδηγίες της Ε.Ε. δεν έχει κοινοποιήσει μέτρα μεταφοράς στο εσωτερικό δίκαιο η Ελλάδα όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έλλειμμα προσαρμογής των οδηγιών φτάνει στο 2,3% με τον στόχο από πλευράς Ε.Ε. να είναι 1% ως το τέλος του χρόνου.


Αντίθετα τα τελευταία στοιχεία των ελληνικών υπηρεσιών δείχνουν πως από τις 35 οδηγίες, οκτώ ενσωματώθηκαν στην Ελληνική νομοθεσία, έξι βρίσκονται σε εκκρεμότητα και για τις υπόλοιπες είκοσι μία η Επιτροπή έχει ανοίξει τη διαδικασία παράβασης της κοινοτικής νομοθεσίας από την Ελλάδα.

Οι σοβαρότερες από τις 21 είναι οι τέσσερις υποθέσεις για τις οποίες υπάρχει καταδικαστική απόφαση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προσφύγει για δεύτερη φορά στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ( ΔΕΚ ).

Αυτές αναλυτικά είναι η 2002/91, που αφορά την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, η 2005/36, πού αφορά την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, η 2004/80, που αφορά την αποζημίωση θυμάτων εγκληματικών ενεργειών, και η 2006/100, που αφορά την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, εξαιτίας της ένταξης στην ΕΕ της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com