Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Εκλογή αρχηγού από τη βάση ζητά ο Δημ. Αβραμόπουλος

Εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη βάση, στο πρότυπο των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο περιθώριο της τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Υγείας.


"Πρέπει να στηθούν κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα , ώστε όλοι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. να αναδείξουν τον αρχηγό του κόμματος", τόνισε ο τέως υπουργός Υγείας, ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει λόγο για μια εκλογική ήττα που αποτέλεσε δυνατό σοκ. Χαρακτήρισε υποβολιμαία τα σενάρια που τον φέρουν να θέτει υποψηφιότητα και στη συνέχεια να την αποσύρει. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος για την αρχηγία, σημείωσε, "αυτά στην ώρα τους".

Την πρόταση για εκλογή αρχηγού μέσα από ανοιχτές διαδικασίες είχε κάνει για πρώτη φορά ο Δημ. Αβραμόπουλος με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη «Ε».

Εν τω μεταξύ, συνεχείς συσκέψεις με τους συνεργάτες του, είχε το πρωί ο απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, στο γραφείο του στη Ρηγίλλης. Αντικείμενο, το έκτακτο συνέδριο διαδοχής, που θα διεξαχθεί σε περίπου ένα μήνα από σήμερα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρώην βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής πρότεινε να αναλάβει την προεδρία του συνεδρίου ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξης, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας ότι είναι εξασφαλισμένη η ουδετερότητα του.

Με τον πρώην πρωθυπουργό συναντήθηκαν ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας -δεν έκανε δηλώσεις- και ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com