Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Μπάσκετ: Ματαιώθηκε ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Δραματικές στιγμές περνάει το μπάσκετ της ΑΕΚ, η διοίκηση της οποίας αποφάσισε να μην κατέβει να αγωνιστεί στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, για τη β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ. Η κυπελλούχος Ευρώπης του 1968 έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να συμπληρώσει αποστολή για το παιχνίδι, καθώς απαγορεύτηκε (από την FIBA) η συμμετοχή των ξένων παικτών της.


Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ΑΕΚ κατέθεσε επιστολή στην ΕΟΚ, σύμφωνα με την οποία η ομάδα δεν δύναται να συμμετέχει στον σημερινό αγώνα με τον ΠΑΟΚ λόγω έλλειψης παικτών. Στην επιστολή αναφέρει ότι η ομάδα, παρ΄ ότι βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη ώστε ν΄ αγωνιστεί στον αγώνα κυπέλλου Ελλάδας εναντίον του ΠΑΟΚ, εν τούτοις, δεν δύναται να το πράξει εξαιτίας έλλειψης καλαθοσφαιριστών.

Αιτία για την έλελιψη παικτών αποτελεί το γεγονός ότι η FIBA δεν «άναψε το πράσινο φως» για τη συμμετοχή των ξένων παικτών στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του «Δικεφάλου», λόγω παλαιότερων οφειλών. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι άνθρωποι της ΑΕΚ, η οποία είχε μείνει με μόλις έξι παίκτες, καθώς θα είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει μόνο Έλληνες παίκτες ή αθλητές από το εφηβικό τμήμα, αποφάσισαν να μην «κατέβουν» στον σημερινό αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ παίρνει το ματς στα χαρτιά με σκορ 20-0. Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα αντιμετωπίσει (ως γηπεδούχος) το νικητή του ζευγαριού Λαύριο-Αίας Ευόσμου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com