Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

«Αυλαία» για τον Γ. Σουφλιά στην παράδοση-παραλαβή του ΥΠΕΧΩΔΕ

«Είναι η τελευταία μου ημέρα ως ενεργός πολιτικός» υπενθύμισε ο εμφανώς συγκινημένος Γ. Σουφλιάς κατά την τελετή παράδοσης του τομέα Δημοσίων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ στον υπουργό Υποδομών Δ. Ρέππα και τους υφυπουργούς Γ. Μαγκριώτη και Ν. Σηφουνάκη.


Ο απερχόμενος υπουργός υπεραμύνθηκε του έργου επί των ημερών του στον τομέα των διαγωνισμών και του νομοθετικού πλαισίου. "Δημόσια έχω παραδεχτεί το έργο των προκατόχων μου... Οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε υπερήφανοι" τόνισε και απευθυνόμενος στον Δ. Ρέππα τόνισε πως "έχετε δυνατότητες που εμείς το 2004 δεν είχαμε, θα πω. Το σύστημα παραγωγής και παρασκευής των δημοσίων έργων δεν λειτουργούσε, οι νόμοι δεν ήταν αποδεκτοί από την Ε.Ε. και το ΣτΕ. Σπεύσαμε, κάναμε ριζικές αλλαγές, θεσμοθετήσαμε ένα νέο αδιάβλητο σύστημα για την ανάθεση των έργων... Ετσι διασφαλίστηκε η διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον". Ακολούθως ο Γ. Σουφλιάς αναφέρθηκε στα υπό εξέλιξη έργα, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση 220 μελετών συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ. "Θα βρείτε μελέτες - εμείς δεν βρήκαμε" σημείωσε, απευθυνόμενος στη νέα ηγεσία του υπουργείου.

"Πιστεύω πως το κράτος, η διοίκηση και η πολιτική πρέπει να έχουν συνέχεια. Είναι φυσικό κάθε κυβέρνηση να έχει μερίδιο στην κατασκευή των έργων, τα έργα δεν έχουν χρώμα, ανήκουν στον ελληνικό λαό. Σημασία έχει η κάθε κυβέρνηση να χτίζει σε ό,τι καλό έκανε η προηγούμενη και εμείς αυτό το εφαρμόσαμε" κατέληξε, ευχόμενος καλή επιτυχία στους διαδόχους του.

"Δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των πολιτών... Από τον εαυτό μας έχουμε ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις" σημείωσε από την πλευρά του ο Δημ. Ρέππας. "Στο μεγάλο 'Δ' της Δημοκρατίας περιλαμβάνονται 3 μικρότερα - της διαφάνειας, της δημιουργίας και της δικαιοσύνης... Ευχαριστώ τον κ. υπουργό και τους κ.κ. υφυπουργούς για το έργο που προσέφεραν στη χώρα και το λαό μας" πρόσθεσε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com