Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Να αποδώσουμε στη δικαιοσύνη το κύρος που της ανήκει είπε ο Χ. Καστανίδης

Θεμελιώδη πυλώνα της δημοκρατίας, των δημοκρατικών θεσμών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών χαρακτήρισε τη δικαιοσύνη ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου ενώ υπογράμμισε ότι «επυθυμία της κυβέρνησης είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποδώσουμε στην δικαιοσύνη το κύρος που της ανήκει».


Όπως υπογράμμισε ο Χ. Καστανίδης, "επιθυμούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε το θεσμικό οπλοστάσιο της δημοκρατίας μας προκειμένου να εγκατασταθεί η διαφάνεια στο κέντρο της δημόσιας ζωής και να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών- πολιτικής, μεταξύ πολιτών και των θεσμών και να ξαναχτίσουμε την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών".

Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας τόνισε: "Η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα. Βρίσκεται σε καθεστώς οιωνεί αρνησιδικίας. Έχει γίνει προεργασία αλλά χρειάζεται τάχιστα μέτρα για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης.Ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δώσει λύση. Ενα δεύτερο ζήτημα είναι το σωφρονιστικό σύστημα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να υπάρξει εξανθρωπισμός και εκσυγχρονισμός. Αυτό μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου δεκαετίας. Μείζον θέμα είναι και αυτό της διαφάνειας. Απαιτεί ευρύτερη πολιτική συναίνεση. Ελπίζω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συνεργαστούν και θα δώσουν απαντήσεις".

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης συνεστήθη θέση υφυπουργού την οποία κατέχει ο Απόστολος Κατσιφάρας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com