Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Αντιπλημμυρικά έργα στο νομό Θεσσαλονίκης

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 4,3 εκατομμυρίων ευρώ ξεκινούν στους οικισμούς Νέας Μαδύτου, Μεσημβρίας, Ξηροποτάμου και Εξαμιλίου, όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.



Σύμφωνα με το νομάρχη, βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού Νέας Αγχιάλου και της διευθέτησης του χειμάρρου Ανθεμούντα, με την προσδοκία της ένταξής τους στο ΕΣΠΑ και τη δημοπράτησή τους μέσα στο 2010.

Επίσης, στο σχεδιασμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών υπάρχει σύνταξη μελετών και κατασκευή έργων για την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού Ασσήρου, τη διευθέτηση των χειμάρρων Μοδίου και Λαγκαδικίων (στην περιοχή από τον οικισμό μέχρι την ενωτική τάφρο) και την κατασκευή της γέφυρας Ευαγγελισμού της επαρχιακής οδού Λαγκαδά - Ρεντίνας.

"Μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις", είπε ο νομάρχης, "διαπιστώθηκε ότι σε όλες τις περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης όπου κατασκευάστηκαν έργα για την αντιπλημμυρική προστασία τους, δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό πρόβλημα. Τόσο στις περιοχές όπου προκλήθηκαν μεγάλες ζημίες από τις βροχοπτώσεις του 2006 (Μελισσουργός, Νέα Απολλωνία, Αρέθουσα, Λευκούδα, Βαμβακιά, Σχολάρι), όσο και σε άλλες θέσεις που εκτελέσθηκαν έργα με βάση τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (Ανάληψη, Κολχικό, Βασιλικά, Φιλαδέλφειο, Ανοιξιά, Γέφυρα), η συμπεριφορά των έργων ήταν πάρα πολύ ικανοποιητική. Αποτέλεσμα, η εξασφάλιση της συνέχειας των συγκοινωνιών και των γενικότερων δραστηριοτήτων των τοπικών κοινωνιών, όσο και τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα".

Όπως τόνισε ο κ.Ψωμιάδης, συνοπτικά, τα έργα που αφορούσαν εργασίες διάνοιξης και διευθέτηση της κοίτης των χειμάρρων, η κατασκευή έξι γεφυρών και δεκάδων μικρών πλακόσκεπων οχετών, κοστολογήθηκαν σε 21 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com