Λιγότερο κράτος ζήτησε από την κυβέρνηση ο ΣΕΒ, στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης με μέλη του υπουργικού συμβουλίου, υπσοτηρίζοντας ότι στην Ελλάδα δεν επικρατεί «εργασιακός μεσαίωνας», όπως συχνά λέγεται, αλλά «επιχειρηματικός μεσαίωνας».
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, προειδοποίησε για λουκέτα και απολύσεις το 2011, έτος που είπε θα δοθεί το χαριστικό χτύπημα "στο πρότυπο μιας οικονομίας που τρεφόταν με δανεικά και κρατικές επιχορηγήσεις και επιδιδόταν στην υπερκατανάλωση".
Εκτίμησε ότι οι δυνατότητες νέων περικοπών και νέων φόρων έχουν εν πολλοίς εξαντληθεί. Ο ΣΕΒ ζήτησε να δοθεί βάρος στις διαρθρωτικές αλλαγές, παρά το κοινωνικό κόστος και τις πολιτικές δυσκολίες που συνεπάγονται, προκειμένου να φανεί το φως στην άκρη του τούνελ.
Υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας απαιτεί ένα ολοκληρωμένο, πολύπλευρο και πλήρες πρόγραμμα δράσης, στο πλαίσιο και στα χρονοδιαγράμματα που ορίζει το Μνημόνιο. Δεσμεύτηκε ότι θα επισημάνει και θα ιεραρχήσει τα 30 πιο σημαντικά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και θα προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες για την άρση του.
"Η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία με αφορμή τη ΔΕΘ να εκπέμψει ισχυρά, ξεκάθαρα και, κυρίως, έμπρακτα μηνύματα στους δημιουργικούς πολίτες της και στους ενδιαφερόμενους ξένους ότι η σημερινή Ελλάδα είναι ανοικτή στις επενδύσεις και φιλική στην επιχειρηματικότητα", κατέληξε η ανακοίνωση του ΣΕΒ.