Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ομπάμα: Θα εφαρμοστεί το ψήφισμα με στρατιωτική δράση, εάν δεν συμμορφωθεί ο Καντάφι

Σε περίπτωση που ο Μουαμάρ Καντάφι δεν συμμορφωθεί με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δράσουν ως μέλος ενός διεθνούς συνασπισμού ανέφερε στο διάγγελμα του προς τον λαό της χώρας του ο Μπαράκ Ομπάμα. Ξεκαθάρισε πως η όποια δράση θα αφορά αποκλειστικά την προστασία των πολιτών και ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν χερσαίες δυνάμεις από τις ΗΠΑ.




Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως ο Καντάφι έχασε τη εμπιστοσύνη του κόσμου και αντί να το αποδεχθεί επέλεξε το δρόμο της βίαιης καταστολής με αποτέλεσμα αθώοι πολίτες να σκοτωθούν.

Πρόσθεσε ότι ο Καντάφι αγνόησε προειδοποίηση να σταματήσει και εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση κατά του λαού του.

"Επί δεκαετίες δείχνει ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει βία και μόλις χθες μιλώντας προς τη Βεγγάζη είπε “δεν θα δείξουμε κανένα έλεος”. Αν το αφήσουμε αυτό, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα κάνει αγριότητες σε βάρος του λαού του. Ολόκληρη η περιοχή θα μπορούσε να αποσταθεροποιηθεί θέτοντας σε κίνδυνο εταίρους και συμμάχους" τόνισε ο Ομπάμα.

Πρόσθεσε πως "Ο στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τους αθώους πολίτες και να κάνουμε τον Καντάφι να λογοδοτήσει. Ο Καντάφι μπορεί να διαλέξει. Το ψήφισμα ορίζει ξεκάθαρους όρους που θα πρέπει να αποδεχθεί. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι επιθέσεις κατά των πολιτών να σταματήσουν και να αποκατασταθεί η παροχή νερού και ρεύματος σε όλες τις περιοχές. Εαν δεν συμμορφωθεί το ψήφισμα θα εφαρμοστεί με στρατιωτική δράση".

Ξεκαθάρισε πάνωτς πως "οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δράσουν ως μέλος ενός διεθνούς συνασπισμού. Δεν θα αναπτύξουμε χερσαίες δυνάμεις και δεν θα χρησιμοποιήσουμε βια πέρα από τον στόχο της προστασίας των πολιτών".

Επανέλαβε πως οι ΗΠΑ δεν επεδίωξαν αυτό το αποτέλεσμα, αλλά ο Καντάφι και οι δράσεις του οδήγησαν σε αυτό ενώ πρόσθεσε πως η υπουργός Άμυνας, Χίλαρι Κλίντον θα πάει αύριο στο Παρίσι για να συζητήσει με τους εταίρους.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com