Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

«Θα τηρηθούν οι κανόνες διαφάνειας στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών

«Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι απόφαση ευθύνης», δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνστανίνου σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”, επισημαίνοντας ότι δε θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις – εξπρές και θα υπάρξουν νόμιμες διαδικασίες. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη σύνοδο της 25ης Μαρτίου και υπογράμμισε ότι με τη «λογική της καρέκλας φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».



Δε θα υπάρξουν αποκρατικοποιήσεις – εξπρές, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τηρηθούν οι κανόνες διαφάνειας και δε θα υπάρξει ξεπούλημα κατά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, δεσμεύθηκε ο υπουργός.

Υποστήριξε ότι η αρχή έχει ήδη γίνει και ότι το υπουργείο προχωρά με τις συμβάσεις για το ο Ελληνικό, την Εγνατία, τα σχέδια για τα κρατικά λαχεία και τις ΔΕΠΑ ενώ θα ακολουθήσουν περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια, στρατηγικές συμμετοχές στις εταιρείες υδάτων και στα ΕΛΤΑ.

Ξεκαθάρισε ότι από το "τραπέζι" της δημόσιας περιουσίας που θα αξιοποιηθεί, θα εξαιρεθεί ο φυσικός πλούτος και η πολιτιστική κληρονομιά και ανακοίνωσε το σχεδιασμό για τη δημιουργία εταιρειών χαρτοφυλακίου ακινήτων, ένα ελληνικό "εθνικό αναπτυξιακό ταμείο ακινήτων".

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος του προϋπολογισμού για το 2011 θα επιτευχθεί ό,τι κι αν χρειαστεί να γίνει, παρά τα νέα δεδομένα για την ύφεση στα τελευταία τρίμηνα του 2010, που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Διαβεβαίωσε ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο ενώ από το 2010 μέχρι το 2013 θα έχουν συνταξιοδοτηθεί 170.000 δημόσιοι υπάλληλοι και τόνισε ότι οριζόντιες περικοπές δε θα υπάρξουν.

Όσον αφορά σε σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Αναφορικά με τη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου δήλωσε ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη εκφραστεί, ότι θα πρέπει να υπάρξουν συναινέσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα έδινε την καρέκλα του, υποστήριξε ότι “σε μια κυβέρνηση δεν ανήκει σε κανέναν η καρέκλα του. Με τη λογική της καρέκλας που συχνά επικράτησε στην πολιτική ζωή φτάσαμε εδώ που φτάσαμε”.

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον υπουργό Εσωτερικών δήλωσε: “Ξέρω ότι τα «δίδυμα που τσακώνοντα» στην κυβέρνηση είναι προσφιλές θέμα. Θα σας απογοητεύσω. Η σχέση μου και η συνεργασία μου με το Γιάννη Ραγκούση παραμένει στενή και εποικοδομητική”.

Για τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ότι “δεν είναι αντάξια των περιστάσεων” ενώ σχετικά με τις δηλώσεις της Αριστεράς ότι το χρέος δεν είναι νόμιμο, άρα δε χρωστάμε, δήλωσε “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά”.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com