Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου Υπήρξαν αστοχίες, αλλά δεν αποτύχαμε

Aστοχίες και καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση παραδέχτηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπό την πίεση των βουλευτών που μετείχαν στη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκε, πάντως ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει.



Όσον αφορά στην 5η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρτώ, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε στους βουλευτές ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι κάνει κάτι για να την πάρει. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πιέσεις που ασκούνται για να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Για "παραλείψεις και αστοχίες" έκανε λόγο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Επέμεινε, ωστόσο, ότι το πρόγραμμα δεν απέτυχε, λέγοντας πως "δεν αποδέχεται την ισοπέδωση".

"Δεν ευξεμενίζουμε την κατάσταση με αυτοκριτική, αλλά δεν θα σταθούμε σε εφήμερες απόψεις και χάιδεμα των αυτιών", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η μείωση της μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου θα ισοδυναμεί με κατά περίπου δύο μονάδες του ΑΕΠ, ενώ μέχρι το 2015 οι αμυντικές δαπάνες θα μειωθούν κατά 20% . Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει 3 δισ. από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και 6 δισ. από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Τέλος, τόνισε ότι θα γίνει επαναξιολόγηση του φορολογικού συστήματος και ότι θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές των εταιρειών με νομοθετική παρέμβαση που αναμένεται τον Σεπτέμβριο


 
website counter
friend finderplentyoffish.com