Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Την «ημιδιαγραφή» του ελληνικού χρέους προτείνει Αυστριακός πρώην υπουργός

Ο Χάνες Αντρος, πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα «Εστεράιχ», ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί κατά το ήμισυ, ενώ άσκησε κριτική και κατά της συμπεριφοράς των Ευρωπαίων πολιτικών απέναντι στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση δείχνει το 60% των Αυστριακών να τάσσεται υπέρ της βοήθειας προς την Ελλάδα.





"Οι Έλληνες δεν έχουν το δυναμικό για να αποπληρώσουν τα 330 δισεκατομμύρια ευρώ και σε παρόμοια περίπτωση μια τράπεζα, προκειμένου να χάσει τα πάντα, διαγράφει το ήμισυ του χρέους", φαίνεται ότι δήλωσε ο Χάνες Αντρος.

Επιπρόσθετα στις δηλώσεις του, ασκεί δριμύτατη κριτική στους ευρωπαίους πολιτικούς για την "ανεύθυνη αδυναμία" τους να αφήνουν σε ασάφεια την Ελλάδα, αναφέροντας πως δεν πρόκειται μόνον για την Ελλάδα, αλλά πως οι πολιτικοί, αν συνεχίσουν αυτή τη στάση τους, θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ασημαντότητα.

"Από τη δεκαετία του 1970 καμία κρίση κράτους δεν έτυχε τόσο αισχρής διαχείρισης από τους ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η τωρινή κρίση στην Ελλάδα", υπογράμμισε στη συνέχεια.

Αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα οι Αυστριακοί σύμφωνα με δημοσκόπηση

Το 60% των Αυστριακών εμφανίζονται θετικοί προς την βοήθεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Η αυστριακή εταιρεία που έκανε τη δημοσκόπηση υπογράμμισε ότι οι Αυστριακοί αντιμετωπίζουν πρακτικά, αντικειμενικά και χωρίς επιρροές της λαϊκιστικής προπαγάνδας την κρίση χρέους ορισμένων χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης, το μέλλον του κοινού νομίσματος ευρώ και το πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας.

"Και μπορεί η εμπιστοσύνη τους στο Ευρώ να έχει κλονιστεί εξαιτίας της επίκαιρης κρίσης χρέους στην Ελλάδα, όμως οι ίδιοι θεωρούν αναγκαία την αλληλεγγύη με την Ελλάδα", τόνισε ο Πάουλ Σμιντ, διευθυντής της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τους Αυστριακούς, η απάντηση σε επερχόμενες προκλήσεις βρίσκεται στην ενισχυμένη συνεργασία των κοινοτικών χωρών και όχι σε εθνικές μεμονωμένες ενέργειες και οπωσδήποτε όχι σε μια έξοδο από την Ευρωζώνη ή και από την ΕΕ.

Το 60%των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, θεωρούν ότι η Αυστρία δεν επιτρέπεται να αφήσει μετέωρη την υπερχρεωμένη Ελλάδα αλλά, ως μέλος της ΕΕ, θα πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη μαζί της, διότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε χειρότερες συνέπειες για την ίδια την Αυστρία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com