Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Φ. Κάουντερ: Η Ελλάδα δεν προσπαθεί αρκετά

Με την επισήμανση ότι η Ελλάδα «δεν προσπαθεί αρκετά», ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ, δηλώνει ότι ακόμα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για επιπλέον οικονομική βοήθεια από την πλευρά της Γερμανίας προς την ελληνική κυβέρνηση.


Τα παραπάνω φαίνεται πως υποστήριξε -σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- ο κ. Κάουντερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο Δευτέρα.

Σε αυτή, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ υποστηρίζει ότι η χώρα δεν έχει κάνει αρκετές προσπάθειες για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της.

Συγκεκριμένα, αναφέρε ότι "η Ελλάδα προσπαθεί, όμως οι προσπάθειές της είναι ανεπαρκείς", καθώς και ότι "πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιο αυστηρή πυγμή για να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο δρόμο της αλληλεγγύης (με τις χώρες της ευρωζώνης)".

Αναφορά έκανε και στη σωρεία διαδηλώσεων και διαμαρτυριών που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. "Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας επηρεάσουν οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα", δηλώνει ο κ. Κάουντερ και προσθέτει ότι "έχει έρθει η ώρα η Ελλάδα να γίνει επιτέλους ένα κράτος στα πρότυπα της κεντρικής Ευρώπης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε την παρακμή της Ευρώπης".

Στην ίδια συνέντευξη, επισημαίνει, κατά το ΑΠΕ - ΜΠΕ, πως οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την παροχή επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα είναι ακόμη μακριά. "Το αν θα υπάρξει ακόμη ένα πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη", λέει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι μία περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα δεν αποκλείεται να έχει επιπτώσεις και στη γερμανική οικονομία.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com