Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πρώτο θέμα στον διεθνή τύπο η ψήφος εμπιστοσύνης

Εκτενή δημοσιεύματα στη χθεσινή ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή για ανανέωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αφιέρωσαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Τα 155 «ναι» που πήρε η κυβέρνηση την ώρα που χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Βουλής έγιναν πρώτο θέμα και μάλιστα πολύ δημοφιλές σε αρκετές ιστοσελίδες μεγάλων εφημερίδων και ειδησεογραφικών πρακτορείων στον κόσμο.




Το BBC στην πρώτη του σελίδα γράφει ότι "Η ελληνική κυβέρνηση πήρε αυτό που χρειαζόταν αλλά οι Έλληνες δεν είναι και τόσο χαρούμενοι".

Το CNN ανέρτησε την είδηση με τίτλο: «Ο Έλληνας ηγέτης πήρε τη ψήφο εμπιστοσύνης παρά τις διαμαρτυρίες ενάντια στη λιτότητα».

Πρώτο θέμα και στο Bloomberg που γράφει ότι : "Ο Έλληνας πρωθυπουργός κέρδισε τη ψήφο εμπιστοσύνης ενισχύοντας τις πιθανότητες της νέας του κυβέρνησης να πρωθήσει τα απαραίτητα μέτρα λιτότητας για να εξασφαλίσει περαιτέρω διεθνή οικονομική βοήθεια προς τη χώρα".

"Ο κατατροπωμένος Έλληνας πρωθυπουργός ξεπέρασε το πρώτο από τα τρία τέστ που θα μπορούσαν να βυθίσουν την ελληνική οικονομία και να ερημώσει το νόμισμα της Ευρώπης, κερδίζοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ανασχηματισμένη του κυβέρνηση", γράφει ο βρετανικός Guardian στην ιστοσελίδα του.

Η επίσης βρετανική Independent γράφει ότι : "Η Ελλάδα αγοράζει χρόνο καθώς η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης". Η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει ότι πρόκειται για μια κρίσιμη ψηφοφορία που έδωσε προσωρινή ισχύ στην κυβέρνηση για την υπερχρεωμένη χώρα που είναι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη.

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πήρε τη ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή κερδίζοντας ένα στοίχημα για την επιβίωση της κυβέρνησής του και τον κίνδυνο μιας καταστροφικής μη εκπλήρωσης του χρέους που θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική δίνη παγκοσμίως" αναφέρει το Associated Press.

Πρώτο θέμα η ανανέωση της εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση και στο Ρόιτερ που παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων.

Αντίστοιχα στην κορυφή της ηλεκτρονικής έκδοσης της Wall Street Journal βρίσκεται η ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο που το δημοσίευμα χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα σημαντική, σημειώνοντας ότι "η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενισχύει την υποστήριξη για την προώθηση μέτρων και σκληρών περικοπών που ζητάνε οι ευρωπαϊκές αρχές προκειμένου να δώσουν περισσότερη βοήθεια στην προβληματική χώρα". Μάλιστα η φωτογραφία του δημοσιεύματος απεικονίζει "αγανακτισμένους" πολίτες μπροστά από τη Βουλή.

Και στο ρωσικό Ria Novosti πρώτη είδηση αποτέλεσε η αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή. Το πρακτορείο γράφει ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται να υιοθετήσει ένα σκληρό πακέτο μέτρων σε αντάλλαγμα με ένα σχέδιο διάσωσης από την Ε.Ε και το ΔΝΤ.

Η γαλλική Le Monde σε δημοσίευμα της στην ηλεκτρονική της έκδοση πριν τη ψηφοφορία σημειώνει ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ψηφοφορία και πως ο πρωθυπουργός ελπίζει στην εμπιστοσύνη των βουλευτών προκειμένου να προχωρήσει ένα πρόγραμμα περικοπών και αποκρατικοποιήσεων που έχει θέσει ως προϋπόθεση η Ε.Ε προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Με τίτλο: "Κρίση, η ελληνική κυβέρνηση παίρνει εμπιστοσύνη" δημοσίευσε την είδηση το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com