Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ροκ «ανάσες» στην… εκπνοή του καλοκαιριού

Η τελευταία μέρα του φετινού καλοκαιριού πρόκειται να μείνει αξέχαστη στους θαυμαστές του ελληνικού ροκ, αλλά και του έντεχνου, εάν βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μπάμπης Στόκας δίνουν συναυλία τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στο Θέατρο Γης με τίτλο «35 χρόνια μουσικές ανάσες».
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου


είναι αναμφισβήτητα ο ερμηνευτής που έχει συνδέσει τη φωνή του με μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά «ηλεκτρικά» -και όχι μόνο- τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ. Στα 35 χρόνια αυτής της ουσιαστικής επαφής με τον κόσμο, ο Βασίλης κατάφερε πράγματα που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα στο χώρο αυτό: Να τον φωνάζουν όλοι με το μικρό του όνομα, να δημιουργηθούν για χάρη του συνθήματα -αποδείξεις των έντονων συναισθημάτων που προκαλεί στο κοινό- και τέλος, να έχει φίλους που καλύπτουν ηλικιακά τρεις γενιές… και αισίως πάνε για την τέταρτη.
Όσο για τον Μπάμπη Στόκα, είναι ο τραγουδοποιός που έβαλε την υπογραφή του σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του δημοφιλέστερου ελληνικού συγκροτήματος, των «Πυξ Λαξ» -των οποίων ήταν και ιδρυτικό μέλος-, όπως «Με στέλνεις», «Φωτιά», «Να ’ρθεις όπως θα ΄ρθουν τα χελιδόνια», αλλά και σε επιτυχημένα κομμάτια από τη μετέπειτα σόλο καριέρα του, μέσα από τους δίσκους «Τα πουλιά της νύχτας», «Τα νησιά της Ειρήνης», «Στην άκρη της γιορτής» και «Τραγουδήστε μη ντρέπεστε».
Προπώληση γίνεται στο ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης (Πλ. Αριστοτέλους), στο δισκοπωλείο «Metropolis» και στα βιβλιοπωλεία «Ιanos». Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com