Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

«Τακτικός θαμώνας» το κλιμάκιο της Κομισιόν

Στην Ελλάδα βρίσκεται εκτάκτως, κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για νέο έλεγχο των στοιχείων του προϋπολογισμού του 2010, που υπέβαλλε μόλις την περασμένη Παρασκεύη.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο (EXIN) ήρθε και την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, μαζί με το κλιμάκιο της Eurostat για να ελέγξει τα στοχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το 2009. Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο της Eurostat που επισκέφθηκε την Ελλάδα θεσμικά έχει το δικαίωμα να εξετάσει μόνο στοιχεία του παρελθόντος (από το 2008 και πίσω).

Το κλιμάκιο της EXIN ήρθε αντιμέτωπο με ελλιπή στοιχεία που αφορούσαν νοσοκομεία, δημόσιους οργανισμούς κ.λπ. και δεν κατάφερε να βγάλει ολοκληρωμένη εικόνα για το 2009. Το κλιμάκιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα εξετάζει και πάλι τα στοιχεία του 2009, αλλά και τον τομέα των δαπανών που έχει υποβληθεί στον προϋπολογισμό του 2010. Σκοπός είναι η διαπίστωση εάν ο στόχος μείωσης των δαπανών της κυβέρνησης είναι ρεαλιστικός.

Οι "έφοδοι" της EXIN αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και τον Φεβρουάριο, ώστε η Κομισιόν να έχει ξεκάθαρη εικόνα πριν αξιολογήσει το αίτημα παράτασης της χώρας μας για τη δημοσιονομική προσαρμογή.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com