Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Στο ΔΝΤ «στέλνει» η Deutsche Bank την Ελλάδα

Την βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μπορεί να αναγκασθεί να ζητήσει τους επόμενους μήνες η Ελλάδα, υποστηρίζει έκθεση της Deutsche Bank.


Στην έκθεση, που υπογράφουν οι οικονομολόγοι Mark Wall και Thomas Mayer, επισημαίνεται πως μετά από την υπαγωγή της Ελλάδας από την Ε.Ε. στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα.

Το πρώτο μπορεί να είναι η επιβολή προστίμου και το δεύτερο και το πιο πιθανό, όπως υποστηρίζουν, είναι η Ελλάδα να καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να προχωρήσει σε μία συμφωνία.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, το πρώτο δίμηνο του 2010 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προβεί σε νέες υποδείξεις στην Ελλάδα, ενώ το Μάιο ή τον Ιούνιο θα παρθεί η απόφαση για το εαν θα πρέπει να υπάρξουν και άλλα μέτρα. Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση και δεν πείσει την Ε.Ε. ότι προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές, τότε η Ελλάδα μπορεί να κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 0,5% του ΑΕΠ.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της τότε, σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, η Ε.Ε. θα τις υποδείξει να ζητήσει τη στήριξη του ΔΝΤ.

Τέλος στην έκθεση γίνεται αναφορά στο εύθραυστο οικονομικό και πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα λόγω της άσχημης εικόνας των δημοσιονομικών, του υψηλού εξωτερικού χρέους και της ανάγκης περαιτέρω στήριξης των ελληνικών τραπεζών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com