Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δημόσια διαβούλευση για τις θεατρικές επιχορηγήσεις

Σε δημόσια διαβούλευση παραδίδει το νέο προτεινόμενο πλαίσιο των θεατρικών επιχορηγήσεων το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Το κείμενο θα είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΠΠΟΤ από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου.



Πρόκειται ουσιαστικά για τις προτάσεις στις οποίες κατέληξε η Ομάδα Εργασίας για το Θέατρο, που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της λειτουργίας του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται τα εξής ζητήματα: α) το πλαίσιο του οικονομικού προγραμματισμού, β) η συγκέντρωση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας στην Αθήνα και η προσπάθεια θεατρικής αποκέντρωσης με την παρουσίαση της δουλειάς του επιχορηγούμενου και στην περιφέρεια, ως προϋπόθεση για την επιχορήγηση, γ) ο πληθωρισμός θεατρικών ομάδων και η πολυδιάσπαση δυνάμεων, δ) το πρόβλημα θεατρικής στέγης και ε) η δυσκολία πρόσβασης στη διεθνή σκηνή.

Το ζητούμενο για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι η στήριξη των ομάδων που παράγουν θέατρο υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών, η ανάδειξη δημιουργικών δυνατοτήτων που αδυνατούν να εκφραστούν με τις υπάρχουσες συνθήκες και η διεύρυνση του θεατρικού κοινού.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com