Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής

Η Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Νεκτάριου Σάββα, που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στα Πατήσια.


Η προκήρυξη έχει σταλεί στα "Νέα". Σύμφωνα με την εφημερίδα, προηγήθηκε τηλεφώνημα και η προκήρυξη ήταν σε cd. Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας η αστυνομία δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση, για να επιβεβαιώσει το γεγονός.

Στην προκήρυξή της, η οργάνωση εξαπολύει νέο μπαράζ απειλών και κάνει εκτενείς αναφορές σε οργανώσεις του «αντάρτικου πόλεων».

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Θα χτυπάμε όλους τους κυρίαρχους μηχανισμούς, τους θεσμικούς φορείς και τα πληρεξούσια άτομα».

Αμέσως μετά τη δολοφονία του 41χρονου υπαρχιφύλακα, στις 17 Ιουνίου, οι υποψίες είχαν στραφεί στη «Σέχτα», καθώς από τη βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον ένα από τα όπλα είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Από το σημείο της επίθεσης οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής είχαν περισυλλέξει 24 κάλυκες 9 χιλιοστών, προερχόμενες από δύο όπλα.

Η Σέχτα Επαναστατών έχει αναλάβει την ευθύνη για ακόμη δύο επιθέσεις, στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, με προκηρύξεις στην ίδια εφημερίδα. Η προκήρυξη για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Κορυδαλλού είχε βρεθεί στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπολου, ενώ η δεύτερη για την επίθεση στο Alter, στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης 4, όπου το 1998 και στη διάρκεια ομηρίας της από τον Σορίν Ματέι τραυματίστηκε θανάσιμα η Αμαλία Γκινάκη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com