Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

“Εύθραυστη” η ανάκαμψη προειδοποιεί το ΔΝΤ

Η έξοδος από την οικονομική κρίση είναι πλέον ορατή σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά η ανάκαμψη εξακολουθεί να είναι εύθραυστη δηλώνει ο γενικός διευθυντής του, Ντομινίκ Στρός σε συνέντευξή του στη Πολωνία.


Στις δηλώσεις του ανέφερε πως οι πρόσφατοι δείκτες επιβεβαιώνουν τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας, και πως ορισμένες χώρες έχουν πάρει το δρόμο της ανάκαμψης. Ειδικότερα ανέφερε πως “ η Ασία είναι εκείνη που βρίσκεται πιο μπροστά στο δρόμο αυτόν, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται επίσης στην Αμερική και στη δυτική Ευρώπη”.

Παρόλα αυτά η ζήτηση παραμένει ελαττωμένη και η κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα το οποίο σημαίνει ότι δυνατότητες παραγωγής στην οικονομία παραμένουν σε αχρηστία και ότι η ανεργία θα εξακολουθεί να αυξάνεται, αναφέρει ο Στρός.

Πάντως θεωρεί σχετικά απίθανο ένα νέο κύμα κρίσης καθώς καταλήγει πως “ Το χειρότερο κομμάτι της ύφεσης είναι ήδη πίσω μας, αλλά η ανάκαμψη θα είναι σταδιακή. Το σενάριό μας δεν προβλέπει μια δεύτερη ύφεση. Η παγκόσμια οικονομία θα αποκτήσει κι άλλη δύναμη έως το τέλος του φετινού έτους και το 2010”.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com