Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Εκλογικός θρίαμβος με πάνω από 10 μονάδες διαφορά

Εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ έβγαλαν οι κάλπες της Κυριακής αλλά και τη βαρύτερη από ιδρύσεως της ΝΔ ήττα για το έως χθες κυβερνών κόμμα, γεγονός που δρομολόγησε και τις εξελίξεις στο εσωτερικό του.

Με ενσωματωμένο το 98.78% τα κόμματα λαμβάνουν:


ΠΑΣΟΚ 43.94% (160 έδρες)
ΝΔ 33.49% (91 έδρες)
ΚΚΕ 7.53% (21 έδρες)
ΛΑΟΣ 5.62% (15 έδρες)
ΣΥΡΙΖΑ 4.59% (13 έδρες)
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2.52%

Ο Γιώργος Παπανδρέου βγαίνει πανίσχυρος μετά τη λαϊκή εντολή που έλαβε και την τεράστια διαφορά που κατέγραψε από τη ΝΔ. Στη δήλωσή του μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος και έκανε λόγο για αλλαγή πορείας για την Ελλάδα και τη ζωή όλων μας. «Από σήμερα ξεκινάμε τη μεγάλη προσπάθεια. Στη νέα μας πορεία μονάδικη μας πυξίδα είναι ο πολίτης και μόνο ο πολίτης. Σε αυτή την πορεία τίποτε δεν θα είναι εύκολο. Δεσμεύομαι να καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να πιστέψουν οι Έλληνες ότι μπορούμε. Δε ζητώ την ανοχή, ζητώ τη συμμετοχή. Η υπόθεση της Ελλάδας είναι υπόθεση όλων μας. Δεν έχουμε ούτε μια ημέρα για χάσιμο. Καλώ κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα να συμμετέχει σε αυτή την εθνική μας προσπάθεια».

Αντίθετα στη ΝΔ, το αποτέλεσμα ξεπέρασε και τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις. Ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος αναγνώρισε τη βαριά ήττα και παραιτήθηκε, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Στη μάχη της διαδοχής πήραν ήδη θέση με τις δηλώσεις τους στο Ζάππειο οι τρεις δελφίνοι κ.κ Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς ενώ στο βάθος διαφαίνεται ένας ακόμη δυνάμει υποψήφιος ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Απώλειες κατέγραψε το στρατόπεδο του Περισσού, καθώς το ΚΚΕ ναι μεν βρίσκεται παραδοσιακά στην τρίτη θέση, ωστόσο μείωσε το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, έχουν κάθε λόγο να χαμογελάνε, καθώς προεκλογικά καρδιοχτύπησαν με δημοσκοπήσεις που τους έφεραν να βρίσκονται οριακά εντός Βουλής. Η κάλπη με το αποτέλεσμα του 4,59% θα βρει ενισχυμένο στο εσωτερικό του κόμματος και τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ικανοποιημένος είναι και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος προανήγγειλε ισχυρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι μπορεί να μην κατάφεραν να μπουν στη Βουλή, ωστόσο το ποσοστό του 2,52% θεωρείται αξιοπρεπές και τους δίνει το «δικαίωμα» να ελπίζουν για το μέλλον.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com