Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

«Ψαλίδι» στις προσωπικές φρουρές

Τον περιορισμό του αριθμού των αστυνομικών που απασχολούνται για την προστασία πολιτικών προσώπων, κομμάτων, οικονομικών παραγόντων και «τηλεαστέρων», εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίζεται αποφασισμένος για την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας. Σε ανάλογες δεσμεύσεις είχαν πάντως προχωρήσει και οι προκάτοχοί του στα υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, χωρίς να τις υλοποιήσουν, καθώς συνάντησαν αντιδράσεις από τα πρόσωπα που φυλάσσονταν.

Αυτή τη φορά, η δέσμευση φαίνεται όμως ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των συμβολικών κινήσεων της κυβέρνησης για το "νοικοκύρεμα" του κράτους. Είναι ενδεικτικό ότι στους σχεδιασμούς περιλαμβάνεται και η περικοπή της φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου, κατά 50%.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ένας από τους τομείς στον οποίο θα υπάρξουν περικοπές είναι εκείνος που αφορά στη φύλαξη πολιτικών κομμάτων, καθώς είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο, να "δανείζουν" αστυνομικούς σε πρόσωπα που δεν δικαιούνταν προστασίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος, ανάμεσα στους "προνομιούχους" ήταν και ο ίδιος ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είχε πολυμελή ομάδα προστασίας, ως πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com