Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

«Αναδιπλώνεται» το υπουργείο Παιδείας για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Για αναστολή και όχι κατάργηση του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης έκανε λόγο η νέα υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Την Πέμπτη, το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του προς τις Διευθύνσεις των σχολείων της δευτεροβάθμιας ανακοίνωνε την διακοπή του προγράμματος για τη φετινή χρονιά.


Σε δήλωσή της την Παρασκευη ,η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι "η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη ( ΠΔΣ ) θα ξεκινήσει άμεσα και στις δεδομένες συνθήκες θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι και οι διαδικασίες πρόσληψης να διέπονται από αξιοκρατία και διαφάνεια".

Νωρίτερα, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως "στραβοπάτημα" της νέας ηγεσίας του υπουργείου. Επισήμανε δε, ότι "η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να εξασφαλίσει άμεσα τους πόρους που απαιτούνται για τη λειτουργία της ΠΔΣ, όπως και για την κάλυψη των οφειλών προς τους εκπαιδευτικούς της περσινής χρονιάς" και πως "μέχρι να συμβεί αυτό, η ΠΔΣ πρέπει να λειτουργήσει κανονικά, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος διδακτικός χρόνος, και, βέβαια, με διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης εκπαιδευτικών".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com