Σε πολίτες και όχι δημοσιογράφους επέλεξε ο Κώστας Καραμανλής να παραχωρήσει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στην υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου, ενώ επανέλαβε ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ κινούνται στη
σφαίρα του ανέφικτου. Μέλημά του και ο περιορισμός των διαρροών ψηφοφόρων, κυρίως και προς το ΛΑΟΣ, λέγοντας ότι είναι «υπερβολική πολυτέλεια» η ψήφος διαμαρτυρίας.
Σε ερώτηση γιατί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών δεν έκανε όσα τώρα λέει ότι θα κάνει, δήλωσε ότι το κυβερνητικό έργο δεν έχει προβληθεί όσο θα έπρεπε. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι έγινε σημαντικό έργο και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα, κάνοντας -όπως είπε- αυτοκριτική. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αναγνώρισε ποτέ τα δικά του λάθη.
Ο Κ. Καραμανλής κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντίπαλους πως παριστάνουν με δανεικά ότι κάνουν απλόχερη πολιτική, λέγοντας ότι θα διακινδυνεύσουν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα. Είπε για ακόμη μια φορά ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις πρώτες 100 ημέρες θα κοστίσουν πάνω από 10 δισ. ευρώ - αριθμό που το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται, καθώς συμπεριλαμβάνει έξοδα 7,8 δισ. ευρώ για την Παιδεία και την έρευνα σε βάθος τετραετίας. Σημείωσε ότι έχει χρέος να θέσει στους πολίτες όλη την αλήθεια, καθώς έρχονται δύο δύσκολα χρόνια. Πρόσθεσε, όμως, ότι ακολούθησε και θα ακολουθεί πολιτική στήριξης χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Αναφορικά με το δημόσιο τομέα, τον "μεγάλο ασθενή", όπως επανειλημμένα τονίζει, υποστήριξε ότι η ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση ανήκει αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε να δράσει με μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά επέρριψε και γι' αυτό ευθύνες στην αντιπολίτευση και στους συνδικαλιστές. "Για να κάνουμε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση καιγόταν η Αθήνα τρεις μήνες, για το ασφαλιστικό έγινε ξεσηκωμός", σημείωσε.
Συμπλήρωσε όμως ότι δεν πρέπει κανείς να παραγνωρίζει τη σημαντική προσπάθεια και τις βελτιώσεις που έχουν γίνει, ειδικά στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Υποστήριξε ότι το Σύνταγμα χρήζει αναθεώρησης, όσον αφορά στη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, την απασχόληση στο Δημόσιο προσωπικού που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Επιβεβαιώνοντας τη συντηρητική στροφή στην επιχειρηματολογία του, μίλησε και πάλι για πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει θέση σε μια ελεύθερη κοινωνία. Πρότεινε επίσης τον περιορισμό των διαδηλώσεων, στο πεζοδρόμιο ή μια λωρίδα του οδοστρώματος. Δεν μπορούν να κλείνουν οι δρόμοι κάθε δύο μέρες, τόνισε.
Επανέλαβε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ο κατάλογος των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, αλλά και να γίνει αυστηρότερο το πλαίσιο χορήγησης αναπηρικών συντάξεων. Αρνήθηκε ότι κινδυνεύει η χορήγηση των συντάξεων και εμφανίστηκε καθησυχαστικός απέναντι στους πολίτες.
Ερωτηθείς για τις πυρκαγιές, χαρακτήρισε "απλοϊκή" την άποψη ότι κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Έκανε λόγο για εύκολη ισοπέδωση του έργου των πυροσβεστών, χαρακτηρίζοντας ανθρώπινο λάθος όσα έγιναν. Όπως είπε, "μπορεί να ξέφυγε μια φωτιά", αλλά έσβησαν χιλιάδες.
Εν τω μεταξύ, το ερώτημα, "πώς βαφτίζεται διακαναλική συνέντευξη μια συζήτηση του πρωθυπουργού με τους πολίτες" τέθηκε στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο. Έκανε λόγο για θέμα ερνμηνειών και είπε ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο σοβαρό και ουσιαστικό από μια συζήτηση με τους πολίτες. Όπως υποστήριξε, "είναι δευτερεύον ή τριτεύον ποιός κάνει την ερώτηση, αυτό που έχει σημασία είναι η ερώτηση καθ' εαυτή και οι απαντήσεις που δίνονται".