Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Επισκόπηση Τύπου

Η μεγάλη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις χθεσινές εκλογές με ισχυρή αυτοδυναμία στη Βουλή, η συντριπτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας και ιστορική, αναφορικά με τα ποσοστά των απωλειών, η παραίτηση Καραμανλή από την ηγεσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και οι διαδικασίες που αναμένεται να δρομολογηθούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα για την εκλογή νέου αρχηγού στο κόμμα, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθες:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ψηλά το κεφάλι Φιλελεύθεροι πολίτες. Αφήστε το ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίζει".

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Νέος αρχηγός. Δραματικές και ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ μετά τη χθεσινή βαριά ήττα, τη γενναία παραίτηση Καραμανλή και τη δήλωσή του ότι δεν θα είναι υποψήφιος".

* Η ΑΥΓΗ: "Εντολή, υπό όρους... Η ισχυρή αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, επακόλουθο της κατάρρευσης της ΝΔ και της καταδίκης της πολιτικής της".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ο Καραμανλής παρέδωσε στον Γιώργο και στην Ντόρα και... ελπίζει τον Μάρτιο να τον κάνουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τρεις οικογένειες, με την ψήφο του λαού κυβερνούν τον τόπο εδώ και 70 χρόνια και έχει ο... Θεός".

* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ριζικές αλλαγές από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο εκλογικός θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τον δρόμο για την ανάταξη της χώρας".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανέλαβε με γενναιότητα την ευθύνη της συντριβής. Η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας".

* ΕΘΝΟΣ: "Μέρες '81 με θρίαμβο Γιώργου. Ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ με πανίσχυρη αυτοδυναμία".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τετέλεσται! Ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε από την Προεδρία της ΝΔ και άνοιξε το δρόμο για τη νέα ηγεσία, παραμένοντας όμως εγγυητής της... πολύπαθης ενότητας".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τα "ρετιρέ" της ΝΔ έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Με τα εγκληματικά λάθη, την ανικανότητά τους και τη συγκάλυψη των σκανδάλων".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Θρίαμβος Γιώργου. Συντριβή και παραίτηση Καραμανλή. Αυτοδυναμία με 10 μονάδες διαφορά και 160 έδρες".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Καθαρή νίκη του κ. Παπανδρέου. Γενναία απόφαση παραίτησης του κ. Καραμανλή".

* ΕΣΤΙΑ: "Σαρωτική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία αυτοχειριάσθηκε".

* Ο ΛΟΓΟΣ: "Καθαρή νίκη. Εκλογικός θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ με διαφορά 10 μονάδων από τη ΝΔ. Ενωτικό κάλεσμα Γ. Παπανδρέου στη νέα πορεία για την Ελλάδα".

* ΤΑ ΝΕΑ: "Ιστορική νίκη Γιώργου. Προσκλητήριο ενότητας μετά τον θρίαμβο".

* ΝΙΚΗ: "Απόλυτος κυρίαρχος! Ο Γιώργος έκανε τον ήλιο να ανατείλει ξανά στην Ελλάδα".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΚΚΕ: Με μεγαλύτερο πείσμα να ανταποκριθούμε στις λαϊκές ανάγκες. Ο λαός σε ετοιμότητα απόκρουσης της επίθεσης ενάντιά του".

* Η ΧΩΡΑ: "Καλή ξεκούραση, κύριε Καραμανλή! Ο λαός αποδοκίμασε έναν κουρασμένο, άφαντο κατά διαστήματα και συνεχώς απολογούμενο για σκάνδαλα πρωθυπουργό".

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Απόλυτος κυρίαρχος".

* ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Θρίαμβος ΠΑΣΟΚ και Γιώργου. Απρόσμενη πανίσχυρη αυτοδυναμία έβγαλε η κάλπη".

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Παραίτηση Καραμανλή έφερε η βαριά ήττα. Το χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυσή της κατέγραψε η Νέα Δημοκρατία".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com