Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Αστυνομία: Μονταρισμένο το βίντεο Χαϊκάλη - Η Χ. Γιαταγάνα είπε ότι ο Αποστολόπουλος είναι μέλος των ΑΝΕΛ και μετά το πήρε πίσω!

Πληροφορία που αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση Χαϊκάλη - Αποστολόπουλου κυκλοφορεί και συγκεκριμένα αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Ασφάλειας η επεξεργασία των ηχητικών και οπτικών αποσπασμάτων που καταγράφηκαν από τους ΑΝΕΛ και στάλθηκαν στις δικαστικές αρχές και την ΕΛΑΣ, κάτι που είχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο και τον βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη, το μεσημέρι της Παρασκευής.




Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το οπτικό και ηχητικό υλικό έχει υποστεί μοντάζ με σύνθεση εικόνας και ήχου.
Αυτό σημαίνει πως από άλλο μέσο καταγράφηκε η εικόνα και από διαφορετικό μέσο ο ήχος. Στη συνέχεια έγινε τεχνική επεηεργασία για να "ενωθούν", ωστόσο αυτό που μένει να απαντηθεί είναι το εάν υπήρξε οποιαδήποτε αλλοίωση του αρχικού, αυθεντικού υλικού που καταγράφηκε.
Αυτό που βέβαια αναφέρουν αστυνομικές πηγές είναι πως υπάρχει και το αμοντάριστο υλικό, από το οποίο και θα φανεί εάν έχει γίνει περαιτέρω επεξεργασία.
Επειτα από τις πληροφορίες αυτές οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εξέδωσαν οργισμένη ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν:
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επικοινώνησε πριν από λίγο με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ υπάρχει ανακοίνωση ή διαρροή από την ΕΛ.ΑΣ. για μονταρισμένο υλικό και χαρακτήρισε ψευδή όσα σχετικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε αυτό που ανακοινώθηκε στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου 2014:
Στην εισαγγελία παραδόθηκαν οι πρωτογενείς πηγές με αποθηκευμένα στην ενσωματωμένη μνήμη τους, το οπτικό και ηχητικό υλικό από τις συναντήσεις του Π. Χαϊκάλη με το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.
Πρόκειται για ένα ρολόι - κάμερα και ένα ηλεκτρονικό μαγνητόφωνο μέσα στα οποία υπάρχει το υλικό - ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ - από την πρωτογενή του αποθήκευση. Άρα είναι αμοντάριστα όλα όσα ελέχθησαν και καταγράφηκαν.
Βόμβα Γιαταγάνα
Την ίδια ώρα, η βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, μιλώντας με δημοσιογράφους, δήλωσε πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος είναι ακόμη μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πως όλη η υπόθεση είναι στημένη από τον Πάνο Καμμένο. Είπε μάλιστα ότι τον Οκτώβριο την πήρε τηλέφωνο ο Αποστολόπουλος για να της ζητήσει να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ και αυτή του είπε «άντε φύγε από εδώ». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.

Μόλις έγιναν γνωστά όλα αυτά προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση από την πλευρά του κόμματος των ΑΝΕΛ, αφού όπως ανακοινώθηκε θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον της ανεξάρτητης, πλέον, βουλευτού (η οποία πριν ανεξαρτητοποιηθεί ήταν βουλευτής των ΑΝΕΛ).
Ωστόσο, μετά την αντίδραση των ΑΝΕΛ, η βουλευτής προχώρησε σε διευκρινίσεις και πήρε πίσω τα πάντα.
«Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου.
«Με αφορμή δημοσιεύματα ύστερα από συνομιλία που είχα με δημοσιογράφους στη Βουλή, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Δεν είπα ποτέ, και δεν πιστεύω, ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του είναι στημένες. Αντίθετα θεωρώ, και το υπογράμμισα στους δημοσιογράφους, ότι η υπόθεση αυτή είναι σοβαρή και πρέπει να ελεγχθεί άμεσα και εξονυχιστικά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», δηλώνει η κ. Γιαταγάνα.
Μετά τις διευκρινίσεις αυτές, ο εκπρόσωπος και βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:
«Με ικανοποίηση διαβάσαμε τις δηλώσεις της συναδέλφου Χρυσούλας Γιαταγάνα με τις διευκρινίσεις - διαψεύσεις που έδωσε, σε όσα πρωταρχικά της αποδόθηκαν. Συνεπώς από προηγούμενη ανακοίνωση μας παύει να ισχύει το κομμάτι που την αφορά, αλλά ισχύουν στο ακέραιο όσα είπαμε για τον Γ. Αποστολόπουλο».
Ωστόσο, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες επιμένουν ότι κατέγραψαν επακριβώς όσα είπε η κ. Γιαταγάνα και μάλιστα υπέγραψαν δήλωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση αυτή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί απαράδεκτη και καταδικαστέα κάθε απόπειρα εμπλοκής δημοσιογράφων σε πολιτικά ή προσωπικά παιχνίδια, ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα.
Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων δημοσιογράφων του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, που τις τελευταίες ώρες βιώνουν απαράδεκτες και απαξιωτικές πρακτικές και τις οποίες καταγγέλλουν με την παρακάτω δήλωσή τους:
«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Τα τελευταία 24ωρα βουλευτές επιχειρούν να εμπλέξουν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στα όποια πολιτικά ή προσωπικά τους παιχνίδια. Αυτό που βιώνουμε είναι μέλη του Κοινοβουλίου, να διαψεύδουν με νεότερες δηλώσεις τους, όλα όσα νωρίτερα είχαν πει απαντώντας σε ερωτήσεις μας, τόσο στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, όσο και σε διαδρόμους της Βουλής. Θεωρούμε αυτή την πρακτική απαράδεκτη, απαξιωτική και υπονομευτική για την εργασία μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιχειρεί τον εκφοβισμό μας.
Αντώνης Αντωνόπουλος
Γιάννης Απέργης
Έλενα Βαρίνου
Κατερίνα Βλαχοδήμου
Πηνελόπη Γκάλιου
Λευτέρης Γαλανός
Αντώνης Γαλανόπουλος
Αλέξανδρος Διαμάντης
Μαριτίνα Ζαφειριάδου
Αθηνά Ζύμαρη
Νατάσσα Θωμά
Χάρης Ιωάννου
Αγγελική Καραγεώργου
Κώστας Κωνσταντόπουλος
Ειρήνη Κωστάκη
Γιώργος Λυκουρέντζος
Ανδρέας Μακρίδης
Χρήστος Μπόκας
Γιώργος Μπουρδάρας
Όλγα Παναγιωτίδου
Κώστας Παπαγιάννης
Αντιγόνη Πανέλλη
Γιώργος Πίκουλας
Δημήτρης Ράντος
Λάμπρος Σταυρόπουλος
Παναγιώτης Τζαννετάτος
Ευαγγελία Τσικρίκα
Δημήτρης Τάκης
Νίκος Τσιμπίδας
Γιώργος Χατζηδημητρίου
Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου».
Εισερχόμενος στο δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε:
«Σήμερα το πρωί εκτάκτως συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας εξαιτίας της καταγγελίας που έχει κάνει ο βουλευτής Χαϊκάλης για απόπειρα δωροδοκίας του και του κλίματος που έχει δημιουργηθεί. Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε και εξουσιοδοτήθηκα γι αυτό να επισκεφτώ την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της ζητήσω εκ μέρους της Επιτροπής την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκκαθάριση της υπόθεσης-βεβαίως να ερευνηθεί σε βάθος αλλά και με ταχύτητα- προκειμένου το κλίμα που δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία και εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς να σταματήσει».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com