Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η Ελλάδα είναι "πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις"

Ως παγκόσμια πρωταθλήτρια των μεταρρυθμίσεων χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο (Γερμανός) επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής". Παράλληλα, όμως, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup.



Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Ρέγκλινγκ υπογραμμίζει ότι οι αγορές φοβούνται την αλλαγή πορείας σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, επειδή η αντιπολίτευση έχει ριζικά διαφορετικές απόψεις στο πώς θα διαχειριστεί μελλοντικά τις προκλήσεις και τα ανοιχτά θέματα.
Τέλος, σχετικά με την επόμενη μέρα, ο επικεφαλής του ESM εκτιμά πως η πρόσβαση σε ενισχυμένη πιστοληπτική γραμμή είναι η καλύτερη μετάβαση για την Ελλάδα. Αναφερόμενος στην αξιολόγηση από την τρόικα ανέφερε ότι οι αξιολογήσεις είναι πάντα δύσκολες και οι καθυστερήσεις είναι συχνό φαινόμενο. Εκτιμά πως δεν τίθεται θέμα σκληρής στάσης της τριμερούς, λέγοντας ότι πάντα υπάρχει ένας βαθμός αβεβαιότητας στις προβλέψεις που γίνονται.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com