Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Πηγή έμπνευσης ο Γιώργος Γεννηματάς

Το έργο και η προσφορά του Γιώργου Γεννηματά κυριάρχησε στις δηλώσεις του απερχόμενου υπουργού, αλλά και της νέας ηγεσίας, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Υγείας. Την αφορμή έδωσε η ανάληψη καθηκόντων υφυπουργού από την κόρη του εμπνευστή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, Φώφη Γεννηματά.


Ο τέως υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι το κράτος έχει συνέχεια και η Δημοκρατία λειτουργεί. Όπως είπε, παραδίδει τη σκυτάλη σε ένα νέο πρόσωπο, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της. Δεσμεύτηκε ότι η νέα υπουργός θα έχει τη βοήθειά του, για όσο καιρό τη χρειάζεται, λέγοντας ότι θέλει να πετύχει στο έργο της -ένα έργο το οποί οδεν τελειώνει ποτέ, όπως τόνισε. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στο υπουργείο, λέγοντας ότι οφείλει σε εκείνους όσα κατάφερε και πρόσθεσε ότι οφείλει πολλά και σε εκείνους που προηγήθηκαν. Με αυτή την αναφορά, καλωσόρισε στο υπουργείο τη Φώφη Γεννηματά.

Η νέα υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τόνισε ότι η νεά πολιτική ηγεσία αποτελεί μια "αποφασισμένη ομάδα δουλειάς". Υπογράμμισε ότι η Υγεία είναι στην καρδιά του προγράμματος και των δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα να δοθεί νέα πνοή στο ΕΣΥ, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες των πολιτών. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια κοινωνική συμμαχία για να γίνει πράξη η νέα εποχή στην Υγεία. Μιλώντυας για τον Γιώργιο Γεννηματά, σημείωσε΄οτι σφράγισε με την παρουσία του τον χώρο. " Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, σήμερα ξεκινάμε", κατέληξαν οι δηλώσεις της κ. Ξενογιαννακοπούλου.

"Είχα την τύχη να ζήσω το πάθος και την αγωνία του αλλά και την ελπίδα στα μάτια του κόσμου", δήλωσε η νέα υφυπουργός, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας για την περίοδο που ο πατέρας της εργαζόταν για τη δημιουργία του ΕΣΥ. "Το συναντούσαν και τον φώναζαν γιατρό, ενώ ήξερα ότι ήταν πολιτικός μηχανικός", είπε, τονίζοντας ότι ήξερε να σκύβει στα προβλήματα του απλού ανθρώπου και να δίνει λύσεις. "Αυτή την ανθρωπιά του κράτους δεσμευόμαστε ότι θα την έχουμςε μπροστά σε κάθε μας προσπάθεια", συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά

 
website counter
friend finderplentyoffish.com