Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Η ανανέωση ανανέωση, αλλά τα’’τζάκια» »τζάκια»

Μπορεί η νέα Βουλή να ανανεώνεται κατά το ένα τρίτο περίπου με βάση τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, ανάμεσα πάντως στους εκλεγέντες η παράδοση που θέλει πολλούς βουλευτές να προέρχονται από πολιτικά τζάκια δεν άλλαξε ούτε και αυτή τη φορά. Από τους νεοεισερχόμενους, επτά βουλευτές «συγγενεύουν» με πολιτικά τζάκια.


Ο Γιώργος Ερνέστος Χαραλαμπόπουλος, που εκλέγεται για πρώτη φορά στη Β΄ Αθήνας, είναι γιος του πρώην βουλευτή της Ένωσης Κέντρου και μετέπειτα του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.

Η Άννα Νταλάρα, επίσης νεοεκλεγείσα στη Β΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, είναι εξαδέλφη του γραμματέα του Κόμματος Ι. Ραγκούση.

Ο επιχειρηματίας Κώστας Καραγκούνης, που εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είναι γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. γιατρού Ανδρέα Καραγκούνη.

Η Τίνα Γιαννακοπούλου, που εκλέχθηκε στη Μεσσηνία, είναι κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ι. Γιαννακόπουλου.

Η Χαρά Κεφαλίδου στη Δράμα είναι κόρη του Δημήτρη Κεφαλίδη πρώην
βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Συμεών Κεδίκογλου, που εξελέγη στην Εύβοια με το ΠΑΣΟΚ, είναι ανιψιός του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεδίκογλου και εξάδελφος του βουλευτή της Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου.

Ο Αθανάσιος Γικόνογλου, που εξελέγη στην Ημαθία, είναι γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μόσχου Γικόνογλου.

Αρκετοί βουλευτές από τις καλούμενες και… παλιές καραβάνες προέρχονται από μεγάλα πολιτικά τζάκια. Εκτός από τους κ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, στα πολιτικά τζάκια ανήκουν και οι Ντόρα Μπακογιάννη, Θ. Πάγκαλος, Σ. Χατζηγάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Μ. Κεφαλογιάννης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Σπ. Ταλιαδούρος, Ε. Μεϊμαράκης ( γιος του βουλευτή Ηρακλείου Ιωάννη Μεϊμαράκη της ΕΡΕ), Λούκα Κατσέλη ( σύζυγος του Γεράσιμου Αρσένη), Απόστολος Κατσιφάρας, Μ. Μπεκίρης, Έλσα Παπαδημητρίου, ο Αθ. Δαβάκης, ο Αντ. Σκυλλάκος ( γιος του βουλευτή της ΕΔΑ), ενώ γόνος πολιτικής οικογένειας είναι και ο Ε. Παπαχρήστος που εκλέγεται στην Πρέβεζα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com