Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Γ. Πεταλωτής: Πιστή στις δεσμεύσεις της για την οικονομία η κυβέρνηση

«Εφαρμόζουμε την πολιτική μας βάσει όσων δεσμευτήκαμε, μια πολιτική που μπορεί να έχει πολλές παραμέτρους και η οποία θα είναι ζώσα και δυναμική», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς αν θα υπάρξει τροποποίηση των πολιτικών λόγω του ύψους του ελλείμματος.

Παραδέχθηκε επίσης


πως καταγράφεται μια τάση για ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση μένει πιστή στις δεσμεύσεις της για την κατάργηση των τελών και των φόρων για τα οποία δεσμεύτηκε.

Διέψευδε δε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συγχώνευσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κατάσταση και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο όπου η πραγματικότητα επιβάλει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, και να προετοιμαζόμαστε προκειμένου ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στα τέλη της εβδομάδας», ανέφερε ακόμη ο κ. Πεταλωτής.

Σε ερώτηση αν η «νέα κατάσταση» θα φέρει και νέα μέτρα, απάντησε ότι «τις πολιτικές μας θα τις καταγράψουμε, θα τις ανακοινώσουμε και βεβαίως δεν θα μπορούσε να υπάρξει νέα κατάσταση χωρίς νέες πολιτικές», επισημαίνοντας πως «η αναφορά στα προβλήματα δεν υπονοεί διαμόρφωση βάσης για δικαιολογίες».

Αναφορικά με τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε πως «χαρακτηρίστηκε από πλήθος νομικών και πραγματικών ζητημάτων, γι' αυτό και στην πράξη πάγωσε».

Σημείωσε δε ότι «πολύ σύντομα, ίσως και έως τις προγραμματικές δηλώσεις, θα εντάξουμε τη νέα ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους ως πρώτο μέτρο σε μια σειρά πολιτικών κινήσεων που θα διασφαλίζουν το τέλος των αυθαιρεσιών δόμησης και μέσω της αλλαγής του τρόπου έκδοσης των οικοδομικών αδειών».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «προτιθέμεθα να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που κάναμε πριν την εκλογή μας».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com