Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Προτάσεις πρός άμεση υλοποίηση για την οικονομία από ΒΕΑ

Το ότι “κλειδώνει” τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης τους δήλωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητηρίο Αθήνας με σημερινή του ανακοίνωση, ενώ προσθέτει πως στέκεται αρωγός στο έργο αναδιάταξης της οικονομίας και προτείνει σειρά μέτρων που χρίζουν άμεσης εφαρμογής.


Στην ανακοίνωση του το ΒΕΑ επισημαίνει πως οι μικρές επιχειρήσεις ζητούν απλούς και διάφανους κανόνες και σταθερό επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον με έμφαση στην αντικειμενικοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων.

Ακόμη θέτει ως κυρίαρχα ζητήματα προς άμεση εφαρμογή την διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά και την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας με πλαίσιο αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών και αξιοποίηση του ΤΕΜΠΕ με παράλληλη βελτίωση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Ακόμα προτείνει πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και εγγυήσεις δημοσίου προς επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των μεταχρονολογημένων επιταγών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως “Τα περιθώρια για εφησυχασμό και καθυστερήσεις είναι ανύπαρκτα πλέον. Παρά την στενότητα των οικονομικών μέσων που διαθέτει η νέα κυβέρνηση τουλάχιστον ο ι στόχοι της πολιτικής είναι ευκρινείς και θέλουμε να ελπίζουμε ότι με εύστοχες πολιτικές η οικονομία θα μπορέσει να μπει σε τροχιά θετικού οικονομικού αποτελέσματος".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com