Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Διάλογος πολυεπίπεδος και πολυθεματικός

Διάλογο για όλα τα μείζονα θέματα της χώρας, στα οποία θέλει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές, θα επιδιώξει η κυβέρνηση με τα κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους.


Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα καλέσει σε συναντήσεις και τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, που ανακοίνωσε τα παραπάνω, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν ζητά συνυπευθυνότητα από τα κόμματα για την πολιτική που θα εφαρμόσει, ούτε από την κοινωνία, ζητάει μόνο τη συμμετοχή της.

Σε αυτό το διάλογο, θέματα αιχμής θα είναι η κατάσταση της οικονομίας και το ασφαλιστικό.

Ο Γ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει τις θέσεις της και με βάση αυτές θα εφαρμόσει την πολιτική της το επόμενο διάστημα. Ένιωσε την ανάγκη να υποστηρίξει ότι οι υπουργοί τοποθετούνται στα θέματα της αρμοδιότητάς τους όταν υπάρχει ωριμότητα θέσεων και είναι κατάλληλος ο χρόνος.

Διέψευσε δημοσιεύματα ότι υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ υπουργών, ακόμη και του ίδιου υπουργείου. Αντίθετα, τόνισε ότι η κυβέρνηση στο σύντομο χρονικό διάστημα από τις εκλογές μέχρι τώρα, είναι παραγωγική, δεν έχει αρρυθμίες και δεν διστάζει να ανοίξει όλα τα θένματα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις της Εκκλησίας στην πρόθεση φορολόγησης της περιουσίας της, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι η Εκκλησία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την οικονομία δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την έκτακτη εισφορά της ακίνητης περιουσίας της και επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης περί φορολόγησης της Εκκλησίας στην περιουσία εκείνη που αξιοποιείται εμπορικά.

Όσον αφορά την πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ για διάλογο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή ή στην τηλεόραση για το ασφαλιστικό, ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι είναι ευπρόσδεκτες αυτές οι προτάσεις για διάλογο κυρίως όμως μέσα στη Βουλή.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες του κυρίου Βγενόπουλου σχετικά με τις άγονες γραμμές, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι αυτή είναι μια απόφαση της νομικής υπηρεσίας και όχι της κυβέρνησης, η οποία απέρριψε την πρόταση του κυρίου Βγενόπουλου για συγκεκριμένους λόγους και υπάρχει πλήρες αιτιολογικό.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com