Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Την Πέμπτη η συνάντηση Διαμαντοπούλου με δασκάλους και νηπιαγωγούς

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου κάλεσε σε συνάντηση τους εκπροσώπους των δασκάλων και των νηπιαγωγών της χώρας, την Πέμπτη στις 17:00 στο γραφείο της, για να συζητήσουν όλα τα θέματα της Παιδείας.


Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξαγγελίες για τις αλλαγές στο σύστημα διορισμών.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή που απέστειλε προς τους εκπροσώπους των δασκάλων και νηπιαγωγών, η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρει "ότι χρειάζεται να αναπροσαρμόσουμε τις προτεραιότητες της εκπαιδευτικής μας πολιτικής, ώστε να γίνει πράξη το «πρώτα ο μαθητής», που επαγγελόμαστε όλοι".

Όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, "απαιτείται να ξεκινήσουμε τις αλλαγές από εκεί που χτυπά η «καρδιά της εκπαίδευσης», από την τάξη. Και αυτό που κάνει την καρδιά της εκπαίδευσης να χτυπά είναι οι εκπαιδευτικοί, που είναι αυτονόητο ότι βρίσκονται στην τάξη".

Αναφερόμενη στους στόχους του υπουργείου υπογράμμισε ότι πρέπει "να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα που θα διασφαλίζει αντικειμενικότητα, διαφάνεια, λειτουργικότητα και θα οδηγεί στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Αυτό είναι μία επιδίωξη ευθύνης και δικαιοσύνης".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com