Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις αρχίζει η 23η Agrotica

Με φόντο τις κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων εγκαινιάζεται η 23η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA, στην οποία συμμετέχουν 1.410 εκθέτες από την Ελλάδα και άλλες 34 χώρες.


Σύμφωνα με τη διοργανώτρια Helexpo, την έκθεση πρόκειται να εγκαινιάσει η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή. Η τελετή εγκαινίων έχει προγραμματιστεί για τις 7μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο "Νικόλαος Γερμανός" (Περίπτερο 8). Στο μεταξύ, από τις 5μμ αναμένεται να ξεκινήσει (στην πύλη Εμπορίου του εκθεσιακού κέντρου) συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα παραμονής της υπουργού στη Θεσσαλονίκη, η κ.Μπατζελή την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ με θέμα "Το μέλλον της Γεωργίας: Προοπτικές και προκλήσεις για τους Νέους αγρότες", (στις 10.30 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο "Νικόλαος Γερμανός", ενώ στη συνέχεια θα παραθέσει Συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (στις 11.30πμ στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης") και στη 1.30μμ θα επισκεφθεί το περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην 23η AGROTICA.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο AGROTICA (5 και 6 Φεβρουαρίου), καθώς είναι αφιερωμένο στις "Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας", ένα από τα πιο επίκαιρα και σημαντικά θέματα, που απασχολούν και θα συνεχίσουν να απασχολούν τα επόμενα χρόνια την σύγχρονη γεωργία.

Πάρκινγκ στη νέα παραλία

Όπως ανακοινώθηκε, προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών της 23ης AGROTICA, θα παραχωρηθεί στη διάρκεια της λειτουργίας της (3-7 Φεβρουαρίου) μέρος του πλακόστρωτου της Νέας Παραλίας, όπως και ο χώρος στη συμβολή των οδών Εγνατία και 3ης Σεπτεμβρίου (δίπλα στο Παλαί ντε Σπορ) για τη στάθμευση των Ι.Χ. επιβατικών οχημάτων .

 
website counter
friend finderplentyoffish.com