Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Λ. Κατσέλη: H τόνωση της επιχειρηματικότητας το στοίχημα της κύβερνησης

Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση χαρακτήρισε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, την αύξηση των επενδύσεων και την επαναφορά της επιχειρηματικής πίστης. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το 2010 θα μειωθούν λίγο ακόμα, λόγω των δυσχερειών που εμφανίζονται στον τομέα των κατασκευών και της οικοδομής.


Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του “Economist” η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης για την αναθέρμανση της οικονομίας είναι η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων. ''Εχουμε προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 10,3 δισ ευρώ το 2010 μέσα στον προϋπολογισμό και αναθεώρηση και αποτελεσματική εφαρμογή του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 2007-2013 για την αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού.

Στόχος μας είναι το 2010 η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ να αυξηθεί από το 3,5% σε πάνω από 15% σε έναν χρόνο'', είπε η υπουργός Οικονομίας. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, “το οποίο”, όπως τόνισε, “θα λειτουργήσει καταλυτικά αντλώντας κεφάλαια από τη διεθνή κεφαλαιαγορά για επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, προωθώντας νέα πρότυπα χρηματοδότησης”.

Τέλος, η κ. Κατσέλη προανήγγειλε ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα ψηφιστεί νομοσχέδιο για τη δραστική απλούστευση όλων των διαδικασιών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com