Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Τηλέμαχος Χυτήρης: Δεν υπάρχει θέμα ενόχλησης Πάγκαλου

Διαψεύδει ο Τηλέμαχος Χυτήρης τα σενάρια περί ενόχλησης του Θ. Πάγκαλου επειδή δε συμμετέχει στο συντονιστικό όργανο της κυβέρνησης. Όσον αφορά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού τόνισε πως «δεν είμαι υπέρ να είναι φτωχοπρόδρομος η ΕΡΤ».



"Ο κ. Πάγκαλος, είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και με τις αρμοδιότητες τις οποίες έχει- οι οποίες και παραμένουν. Ο κ. Πάγκαλος, γνωρίζει την αλλαγή αυτή και τη γνώριζε εκ των προτέρων και έχει ο ίδιος εκφραστεί για το θέμα αυτό, το οποίο και εγκρίνει και το οποίο γνωρίζει ότι δεν θίγει καθόλου την εργασία του", τόνισε ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

Οι αρμοδιότητες

Όπως ανέφερε, αναμένει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό . "Γνωρίζω, βεβαίως, ήδη ότι οι αρμοδιότητες αυτές άπτονται των ΜΜΕ και κάποιες συναρμοδιότητες του υπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο θα βρίσκομαι επίσης", σημείωσε και πρόσθεσε ότι όσον αφορά τις αρμοδιότητες που δίνει ο πρωθυπουργός, θα δοθούν το επόμενο διάστημακαι θα είναι και καθαρές". Ωστόσο ο κ. Χυτήρης δεν εμφανίστηκε τόσο κατηγορηματικός σχετικά με το ενδεχόμενο καθυστέρησης της αποσαφήνισης των χαρτοφυλακίων των νέων υφυπουργών.

Για την ΕΡΤ

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης τάχθηκε υπέρ της επιστροφής της ΕΡΤ στο δημόσιο χαρακτήρα, έτσι όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, αναφέροντας πως "δεν μπορεί ο χαρακτήρας της να είναι μονομερώς ανταγωνιστικός διότι ο δικός της ρόλος είναι κάτι παραπάνω Η δημόσια τηλεόραση, είναι υποχρεωμένη να δίνει ποιοτικό πρόγραμμα, ψυχαγωγία, πολιτιστικό πρόγραμμα και αυτά τα προγράμματα που άλλοι δεν τα δίνουν η ΕΡΤ πρέπει να φροντίσει να καλύπτει όλο αυτό το φάσμα".

Κληθείς να σχολιάσει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την ΕΡΤ, τις σπατάλες, τις υπέρογκες αμοιβές και την κακοδιαχείριση τόνισε χαρακτηριστικά: "Εγώ δεν είμαι υπέρ να είναι φτωχοπρόδρομος η ΕΡΤ, με κανένα τρόπο. Αλλά υπάρχει η χρυσή τομή, η δίκαια τομή και η δίκαια αμοιβή εις τρόπον ώστε και οι εργαζόμενοι να είναι ευχαριστημένοι και να εργάζονται για την τηλεόραση και ταυτόχρονα να μην είναι προκλητικές οι αμοιβές τους, όπως υπήρξαν στο παρελθόν δυστυχώς."



 
website counter
friend finderplentyoffish.com