Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Να ακυρωθεί το Μνημόνιο ζητά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Ένα νέο μίγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής πρότεινε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, λέγοντας πως μπορεί να γίνει μια δυναμική υπέρβαση του Μνημονίου ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή χωρίς να χάσει η Ελλάδα το πλεονέκτημα του δανεισμού.



Ο πρόεδρος της εξέφρασε φόβους για επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, επιβολή νέων μέτρων και αύξηση του αριθμού των ανέργων σε 1.000.000 στο τέλος του χρόνου. Ζήτησε πολιτικές για την απασχόληση, τους ανέργους και να δοθούν πάλι η 13η και η 14η σύνταξη στους συνταξιούχους και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στη συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου ο γ.γ. της Συνομοσπονδίας Βαγγέλης Μπουζούλας είπε ότι πρέπει να ακυρωθεί το Μνημόνιο. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Γαβρίλης επισήμανε ότι χρειάζεται μια δυναμική αντεπίθεση των εργαζομένων στο Μνημόνιο.

Η Πρωτοβουλία Σωματείων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα κάνει διαμαρτυρία έξω από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com