Για να δώσεις στον ασθενή φάρμακο, πρέπει πρώτα να κάνεις διάγνωση, είπε η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας όσα υποστήριξε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, παρομοιάζοντας το ΔΝΤ με ένα γιατρό.
"Αν προσπεράσεις, είτε ηθελημένα, είτε από άγνοια, την αιτία, τότε δεν βρίσκεις το φάρμακο, ή δίνεις επικίνδυνο για τον λαό φάρμακο", δήλωσε η γ,.γ. του ΚΚΕ, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου. Έκανε λόγο για γατροσόφια, που ανακυκλώνουν και οξύνουν τα προβλήματα και αντιπρότεινε "αντιπολιτευτική στρατηγική που οδηγεί τον λαό στην αμφισβήτηση και ανατροπή του συστήματος".
Η Αλέκα Παπαρήγα προέβλεψε χρεοκοπία -ακόμη κι αν ονομασθεί αλλιώς-, αφού υποστήριξε ότι το Μνημόνιο αφορά μόνο στην απαξίωση της εργατικής δύναμης.
«Είμαστε σε πόλεμο εναντίον των εργαζομένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρέπει να προετοιμασθούμε, ώστε ο πόλεμος να λήξει με νικητή τον λαό», σημείωσε.
Η γ.γ. του ΚΚΕ πρότεινε τη συγκρότηση «Κοινωνικού Λαϊκού Μετώπου», με στόχο την απόκρουση των κυβερνητικών μέτρων και την "απελευθέρωση της λαϊκής αυτενέργειας και πρωτοβουλίας".
Άφησε, όμως να εννοηθεί ότι δεν αφορά σε σύμπλευση με άλλες πολιτικές δυνάμεις. "Μας χωρίζει μία βασική διαφορά ανεξάρτητα αν ψήφισαν, ή όχι, το Μνημόνιο, ότι ψάχνουν λύσεις, που δεν θίγουν την αιτία της κρίσης, γυροφέρνουν στο πρόβλημα του χρέους και του ελλείμματος, αποσυνδέουν τη λύση από το πρόβλημα της ιδιοκτησίας και της εξουσίας", είπε.
Η Αλέκα Παπαρήγα ήταν ιδιαιτέρως επικριτική για το Συνασπισμό, στον οποίο καταλόγισε συμβιβασμό και ηττοπάθεια. "Αναγόρευσαν εδώ και χρόνια την ΕΕ, ως νομοτέλεια, αλλά τώρα κάτω από την πίεση της πραγματικότητας αλλάζουν τάχα θέση και προτείνουν επανίδρυση της ΕΕ", διευκρίνισε.