Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

«Συνενοχή για τα εργασιακά θέλει η κυβέρνηση» λέει ο Αντώνης Σαμαράς

Την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση στην οικονομική πολιτική αλλά «συνενοχή» εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.


Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Ν.Δ θα ψηφίσει κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου καθώς όπως τόνισε "το επιβάλλει η κοινή λογική", ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την άποψη της Ν.Δ η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική.

"Ο κ. Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική δεν θέλει συναίνεση. Ζητάει από εμάς έγκριση και συνενοχή. Σε αποφάσεις που η κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει....Και σήμερα, αιφνιδιαστικά και χωρίς διάλογο, φέρνει στη Βουλή κατεπείγον νομοσχέδιο, που αλλάζει δραματικά τη ζωή σε εκατομμύρια συμπολίτες μας" δήλωσε ο κ. Σαμαράς και σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι δόθηκαν μόλις 11 λεπτά στη Νέα Δημοκρατία για να μιλήσει στη Βουλή.

Εκτίμησε ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε "απόγνωση και την κοινωνία σε διάλυση", επισημαίνοντας παράλληλα πως "αν ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, θα είχαν παραλύσει τη χώρα".

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αλλάξει πορεία.

"Να δώσει εκείνος συναίνεση στην ανάπτυξη" είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως πρόκειται για θέμα εθνικής επιβίωσης.

"Εμείς δεν είπαμε όχι σε όλα" συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως το κόμμα του ψήφισε μέσα σε ένα χρόνο, 33 νομοσχέδια της Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ν.Δ, δεν συναινείσε μία πορεία, "που οδηγεί σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα".

"Σε αυτή την πολιτική, συναίνεση δεν δίνω. Γιατί θα ήταν συνενοχή" είπε, διευκρινίζοντας ότι "η δημιουργική σύμπραξη της αντιπολίτευσης ένα και μοναδικό σκοπό μπορεί να υπηρετεί. Τη στήριξη των συμφερόντων της Πατρίδας και του λαού".

Μεταξύ άλλων είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει σε πρόταση Αναθεώρησης του Συντάγματος και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε "ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με την άποψή μας να είναι η επόμενη Βουλή Αναθεωρητική. Το θεωρώ θετική εξέλιξη".

Αναφορικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο κ. Σαμαράς είπε ότι δήλωσε στον Πρωθυπουργό τα εξής:

Ότι η Ν.Δ, είναι θετική στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, χωρίς, όμως, την επιβολή πρόσθετων μέτρων.

Επίσης δήλωσε πως η Ν.Δ είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη μείωση των κονδυλίων για τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μετά το 2013.

"Σε ώρες ύφεσης για ολόκληρη την Ευρώπη, ο Ευρωπαϊκός Κεντρικός Προϋπολογισμός οφείλει να είναι αναπτυξιακός και να διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή των κρατών μελών".

Η Ν.Δ σχολίασε ο κ. Σαμαράς, "θεωρεί εσφαλμένη τη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., γιατί μπορεί ο μηχανισμός αυτός, αν γίνει έτσι, να οδηγήσει στην πτώχευση των πιο αδύναμων κρίκων".

Ενώ εξέφρασε την άποψη πως "οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατών της Ευρωζώνης, μπορεί μεν να είναι λογικό να βρίσκονται κάτω από την εποπτεία ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων για εκείνα τα κράτη που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να πραγματοποιήσουν τους στόχους αυτούς".

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντας κάνοντας λόγο για κινήσεις που δίνουν την αίσθηση ότι "η Κυβέρνηση κινείται στη σφαίρα της μυστικής διπλωματίας" και γι΄αυτό το λόγο ζήτησε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων.

Τέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει γίνει κανένα βήμα προόδου για την πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς για αδράνεια της Κυβέρνησης για τη Διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com