Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Οι προτεραιότητες και τα κριτήρια για 10.600 προσλήψεις στο Δημόσιο

Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν όσοι θα προσληφθούν φέτος στο Δημόσιο περιγράφονται σε κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών που υπέγραψαν οι Γ. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου


Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται ο κανόνας μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις, γεγονός που μεταφράζεται σε 10.600 νέες προσλήψεις και μετατάξεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς το 2009 αποχώρησαν περίπου 54.000 υπάλληλοι.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, προτεραιότητα θα δοθεί στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης, στις υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Ασφαλιστικά Ταμεία και ΣΕΠΕ), στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στους ΟΤΑ (κυρίως στις τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες καθαριότητας), στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και για το εξειδικευμένο επιστημονικό ή τεχνικό προσωπικό στους φορείς της παρ.1 του άρθρου 1 του Ν.3812/09.

Οι ανάγκες θα καλυφθούν από προσωπικό των παρακάτω κατηγοριών:

• Αποφοίτους όλων των παραγωγικών σχολών του Δημοσίου (π.χ. Εθνική Σχολή Δικαστών, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων, Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής)

• Υπό μεταφορά προσωπικό των φορέων των περιπτώσεων στ΄ έως και θ΄ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, προς τους φορείς των περιπτώσεων α΄ και β΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του ν. 1256/1982 (ΦΕΚ 65 Α΄) (δημόσιες υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ α? και β? βαθμού) σε σχέση με τις συγκεκριμένες ανάγκες που αυτό θα καλύψει, με εξαίρεση τις μεταφορές προσωπικού που προβλέπονται στις διατάξεις του Ν.3852/2010.

• Όσους περιλαμβάνονται σε πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων

• Διοριστέους βάσει ειδικών διατάξεων

• Αιτήματα των φορέων που υποβλήθηκαν για έγκριση στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων του έτους 2011.

Ως κριτήρια για τις νέες προσλήψεις τίθενται:

• Ο αριθμός αποχωρήσεων εξειδικευμένου προσωπικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας ή φορέα (μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) μέσα στο προηγούμενο έτος, τα καθήκοντα του οποίου είναι συναφή με τους τομείς προτεραιότητας.

• Οι νέες αρμοδιότητες της υπηρεσίας ή του φορέα που απαιτούν την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.

• Ο αριθμός προσωπικού ανά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα που μετατάχθηκε σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου, τόσο το 2010 όσο και φέτος.

• Ο αριθμός προσωπικού της υπηρεσίας ή του φορέα που υπηρετεί με απόσπαση σε άλλες υπηρεσίες ή φορείς, σύμφωνα με τις γενικές ή ειδικές διατάξεις.

• Οι αρμοδιότητες υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν σε άλλους φορείς.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com