Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΤΕπ: Καμία καθυστέρηση στην χρηματοδότηση λόγω εκλογών - Ενισχυμένα δάνεια και εγγυήσεις στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EΤΕπ), δεν πρόκειται να καθυστερήσει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, εξαιτίας των εκλογών, καθώς δεν την ενδιαφέρει το ποιος θα είναι ο νικητής, όπως υποστήριξε ο πρόεδρός της Βέρνερ Χόγιερ.



«Αυτό που θέλουμε είναι να ενισχύσουμε τη δραστηριότητά μας στην Ελλάδα. Θα συνεργαστούμε στενά με την Κομισιόν, ώστε να υπάρξει συντονισμός στην παροχή δανείων», τόνισε ο κ. Χόγιερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.

Επίσης προσέθεσε ότι η ΕΙΒ στοχεύει να αυξήσει τις χρηματοδοτήσεις σε νέους επιχειρηματικούς κλάδους και «να αναπτύξει περαιτέρω την άμεση χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ),παρουσίασε στους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. το «Σχέδιο Δράσης για την Ελλάδα», κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, το οποίο προηγήθηκε του άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών στο Λουξεμβούργο.

Το εν λόγω σχέδιο θα περιλαμβάνει αφενός την παροχή ενισχυμένων δανείων και εγγυήσεων, αφετέρου την παροχή τεχνικής βοήθειας για τη βελτίωση των υποψήφιων έργων, έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι θα λάβουν τη χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΤΕπ δηλώνει έτοιμη να αυξήσει το προσωπικό της στην Ελλάδα.

Σύμφωνα, τέλος, με στοιχεία της τράπεζας από την αρχή της κρίσης, η ΕΤΕπ έχει παράσχει στην Ελλάδα χρηματοδότηση ύψους 11 δισ. ευρώ, ενώ στις 27 Αυγούστου η τράπεζα υπέγραψε ένα νέο δάνειο ύψους ενός δισ. ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com