Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Δριμεία επίθεση Σαμαρά στον Γ. Παπανδρέου

«Η μόνη ελπίδα για τον τόπο είναι η ανάπτυξη» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας τον ότι αυτός «διέσυρε τη χώρα και πως ο τόπος πληρώνει τώρα τις παλιές αμαρτίες αλλά και τα πρόσφατα λάθη του ΠΑΣΟΚ»



Ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σημερινή ολομέλεια της Βουλής, όπου ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις αποφάσεις του άτυπου συμβουλίου της Ε.Ε.που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως δεν μπορεί να πανηγυρίζει για τη διόρθωση των λαθών που έχουν γίνει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι τόσο η επιμήκυνση, όσο και η μείωση των επιτοκίων, ήταν διόρθωση λαθών από τις Βρυξέλλες που έβλεπαν ότι με αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποπληρώσει, ούτε θα "έβγαινε" το Μνημόνιο.

«Αυτά ήταν επανόρθωση λάθους και δεν δικαιολογείται να πανηγυρίζετε, άλλωστε, αν ήταν καλό το Μνημόνιο, γιατί μας ξανασώζετε και πανηγυρίζετε - γιατί δεν βγαίνει».

"Πανηγυρίζετε επειδή παίσατε έξω σε όλες σας τις προβλέψεις " συνέχισε ο κ. Σαμαράς και τόνισε πως μόνο από την επαναγορά του ομολόγου θα μπορούσε να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους,ενώ για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλες επισήμανε πως είναι μια μορφή ανακούφισης που ωστόσο δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα και να είναι αίτία πανηγυρισμών.

"Η στήριξη στην πρωτογενή αγορά απομακρύνεται" πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς και προειδοποίησε ότι ανοίγει ο δρόμος για ένα νέο μνημόνιο όπου όταν θα τελειώνει θα αρχίζει ένα άλλο".

Σχολιάζοντας την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ, ο αρχηγός της Ν.Δ είπε ότι αυτή η πρόταση είχε γίνει πέρυσι από το κόμμα του και πως τότε το ΠΑΣΟΚ αδιαφόρησε, ενώ για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να βγάλει πλεονάσματα και όχι να μηδενίσει το έλλειμμα.

"Τώρα που το επιβάλλουν θα αναγκαστείτε να τα βρείτε όπως όπως" ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Απαντώντας στις εκκλήσεις τις κυβέρνησης για συναίνεση, άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι: "Εσείς δεν μπορείτε να βρείτε μεταξύ σας και ζητάτε από εμάς συναίνεση;'. "Εσείς είστε το πρόβλημα, εσείς επιλέξατε το ΔΝΤ" υπογράμμισε ο αρχηγός της Ν.Δ καταλήγοντας πως ο μόνος τρόπος εξόδου της χώρας από την κρίση είναι η ανάπτυξη.

Στη δευτερολογία του και απατώντας στην εκ νέου πρόσκληση από τον πρωθυπουργό για "σύμπλευση", ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ότι: "Για να συμπλεύσουμε πρέπει πρώτα να πλεύσουμε" και υπογράμμισε ότι το χρέος "είναι ιστορικό παιδί του ΠΑΣΟΚ".

Κατηγόρησε δε, τον πρωθυπουργό για ότι έχει "εμμονή" με τη Ν.Δ χαρακτηρίζοντάς τον ότι είναι "κυκλοθυμικός".

"Από τη μια ζητάτε σύμπλευση και από την άλλη μας βρίζετε, αποφασίστε τι θέλετε" είπε ο κ.Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε για τη μομφή περί πελατειακών σχέσεων που έγινε από μέρους του πρωθυπουργού , ζητώντας από τον κ. Παπανδρέου να δει μέσω του υπουργού Εσωτερικών, πόσοι διορίσθηκαν στο Δημόσιο και ποιος το έχει επιβαρύνει:

«Θυμάται ο λαός, ποιος εκβίασε τις εκλογές του 2009 με την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, ποιος έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», όπως και ποιος δεν διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο. Δεν ξέρατε τι υπογράφατε και ψάχνετε τώρα να βρείτε διαφορές στις ανακοινώσεις της ΝΔ κι όχι τις διαφορές ουσίας μέσα στην κυβέρνησή σας, ενώ σκορπάτε πανικό και φόβο στο λαό".

Επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση σπείρει το "φόβο" λέγοντας ότι "εσείς δεχθήκατε τον Ρουμπινί,που είχε μιλήσει για χρεωκοπία της Ελλάδας, στο Μαξίμου".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com