Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Αλ. Τσίπρας: Ύβρις οι πανηγυρισμοί Παπανδρέου

Σφοδρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντάς του ότι αντιμετωπίζει με όρους επικοινωνιακής πολιτικής μία εθνική και πολιτική καταστροφή. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «τεχνητό» σχέδιο δικομματικής ανούσιας πόλωσης και χαρακτήρισε πανηγύρι τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Βουλή.



Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του πρωθυπουργού σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, σημειώνοντας ότι δεν δόθηκε λύση στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζει συνολικά η Ευρωζώνη.

Χαρακτήρισε τον ευρω-μηχανισμό ως έναν εκρηκτικό μηχανισμό συνδεδεμένο με χρονοδιακόπτη, που αντί να τον απασφαλίσουν ανανεώνουν το χρόνο και αυξάνουν την εκρηκτική ύλη του. Πρόσθεσε ότι για να σταματήσει η κρίση θα πρέπει να γίνουν δομικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας καυτηρίασε τη "σπουδή" του πρωθυπουργού να αντιμετωπίζει με όρους επικοινωνιακής πολιτικής μία εθνική και πολιτική καταστροφή, ενώ έκανε λόγο για προειλημμένες αποφάσεις. Χωρίς την επιμήκυνση η χώρα θα οδηγείτο σε στάση πληρωμών μετά το 2013 και για το λόγο αυτό χαρακτήρισε αναμενόμενη την απόφαση για την επιμήκυνση και τον μηχανισμό αγοράς ομολόγων.

"Πανηγυρίσατε για τα 6 δισ. από την επιμήκυνση", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι δεν είναι σοβαρές αυτού του είδους οι αλχημείες και ότι το ποσό θα αυξηθεί από τους τόκους της επιμήκυνσης. "Ό,τι πήραμε θα μας το έδιναν για να μη χάσουν τα λεφτά τους μετά το 2013".

Πρόσθεσε ότι η στάση σκλήρυνσης του πρωθυπουργού απέναντι στην Ευρώπη κράτησε μόλις λίγα 24ωρα και αναφερόμενος στους Ιρλανδούς, τους οποίους "εγκάλεσε" ο Γ. Παπανδρέου, επισήμανε ότι δεν βιάστηκαν να παραδοθούν άνευ όρων.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το "Σύμφωνο του ευρώ" σημαίνει νέα σκληρά μέτρα και το τέλος της διαπραγμάτευσης. Ζήτησε δε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει που θα βρει τα 50 δισ. από τη δημόσια περιουσία. Χαρακτήρισε δε "ύβρις" τους πανηγυρισμούς για τις αποφάσεις και τόνισε ότι δεν δικαιούται να μη λέει την αλήθεια.

"Πανηγύρι" στη Βουλή

Πανηγύρι χαρακτήρισε τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Βουλή μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ο Αλέξης Τσίπρας. Έκανε λόγο για "τεχνητό" σχέδιο δικομματικής ανούσιας πόλωσης και καταλόγισε σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχουν τα κότσια να τα βάλουν με το κεφάλαιο, καθώς και πως είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά δικαιώματα. "Αυτό που είδαμε ήταν ένα πανηγύρι, για να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογική αναμέτρηση για να πάρετε την απαραίτητη δύναμη να μας οδηγήσετε στη χρεοκοπία", σημείωσε.

Χαρακτήρισε επιλογή του πρωθυπουργού την προσφυγή στο ΔΝΤ και τον κατηγόρησε ότι έδωσε από πριν την συγκατάθεσή του στην Άνγκελα Μέρκελ και ότι δεν πήγε στο Δουβλίνο για να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο με την ιρλανδική κυβέρνηση, αλλά προτίμησε το Βερολίνο και το Ελσίνκι.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com